PaintShop Photo Pro oppgraderes

PaintShop Photo Pro oppgraderes

Med mulighet for bruk av HD videomateriale, er det tydelig at Corel søker å holde følge med entusiastmarked, der videofunksjonen etter hvert er blitt like vanlig som speilreflekskameraet.

Corel belyser i tillegg flere forbedringer av programpakken, blant annet i bildesortering (Organizer) og hurtigredigering (Express Lab). Programmet byr også på noen nyheter. Med Batch Processing kan du synkronisere justeringen av større bildegrupper. Smart Carver er utviklet for å hanskes med forstyrrende bildeelementer: Du markerer det blokkerende treet, PaintShop Photo Pro analyserer og fjerner det - uten å etterlate forstyrrende arr i bildeflaten. I Carver kan du eventuelt også forandre størrelse på bildeelementer. Et annet, nytt klippeverktøy heter Object Extractor. Også her hjelper programmet deg med å definere vanskelige overganger i for eksempel pels eller kvistverk for videre manipulering.

PaintShop Photo Pro X3 RAW Lab.
PaintShop Photo Pro X3 RAW Lab.

Hvor presise de nye verktøyene er gjenstår å se. Med Bridge og Photoshop CS har Adobe utviklet en meget kraftig og dynamisk programpakke, med et bredere spekter av redigeringsmuligheter. CS-pakkene koster til gjengjeld gjerne mer enn dagens entusiastkameraer. Til en meget hyggeligere pris og mulighet til å dele bilder og lysbildeshow direkte til Facebook, flickr og You Tube, vil nok PaintShop Photo Pro X3 likevel appellere til en bred gruppe av den fotograferende befolkningen.

Pris for PaintShop Photo Pro X3 ligger på rundt 100 amerikanske dollar. Versjon X2 av programmet lå på mellom 800 og 1000 kroner her hjemme, og vi regner med at X3 vil bli priset omtrent likt. Lenke til pressemelding her

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen