Test

Packard Bell Compasseo 500 GPS

Packard Bell Compasseo 500

Skjerm: LCD, trykkfølsom. 3,5 "
Lagringsplass: 256 MB (minnekort)
Utganger: 3,5 mm minijack, USB, antenne
Dimensjoner: 9,4 x 7,35 x 1,8 cm
GPS-mottaker: SiRF StarIII LP, 20 kanaler
TMC: Nei
Medfølgende kart: Norge, Sverige, Finland, Danmark + CD med kart over nordiske land

Ekstra funksjoner: mp3-spiller, bildefremviser
Pris: Fra 1625,-

Flere spesifikasjoner og priser >

Packard Bell Compasseo 500

Skjerm: LCD, trykkfølsom. 3,5 "
Lagringsplass: 256 MB (minnekort)
Utganger: 3,5 mm minijack, USB, antenne
Dimensjoner: 9,4 x 7,35 x 1,8 cm
GPS-mottaker: SiRF StarIII LP, 20 kanaler
TMC: Nei
Medfølgende kart: Norge, Sverige, Finland, Danmark + CD med kart over nordiske land

Ekstra funksjoner: mp3-spiller, bildefremviser
Pris: Fra 1625,-

Flere spesifikasjoner og priser >
Compasseo 500 tar ikke store plassen.
Compasseo 500 tar ikke store plassen.
En blank GPS.
En blank GPS.
Det er lett å taste inn adresser.
Det er lett å taste inn adresser.
Kartene er oversiktlige.
Kartene er oversiktlige.
Ikoner viser hvor du skal.
Ikoner viser hvor du skal.
Compasseo 500 har høyttaler på baksiden.
Compasseo 500 har høyttaler på baksiden.

Packard Bell er kanskje ikke det første navnet som dukker opp i hodet ditt når du tenker på GPS. Likefullt har produsenten hevet seg på GPS-bølgen, og har lansert sin egen serie med mottakere.

Vi har tatt en titt på en av disse: Packard Bell Compasseo 500. Dette er en forholdsvis rimelig mottaker som er liten av vekst. Selve enheten er utformet i høyglanset plast, og føles solid.

Compasseo 500 kan i tillegg til bilnavigasjon også brukes til fots. Den lille størrelsen kan derfor forsvares. Skjermen er 3,5 tommer stor, og fungerer helt greit til sitt formål.

Oversiktlig
Menysystemet i Compasso 500 er oversiktlig og greit, men det plages av en del knotete oversettelser, skrivefeil og kryptiske forkortelser. Det er imidlertid ikke verre enn at du med litt godvilje forstår det.

Selve navigasjonsskjermen er heldigvis mye mer oversiktlig. Her får du i tillegg til selve kartet opp informasjon om hvilken gate du er i, hvor lenge det er til neste sving eller kryss, gjenstående tid og avstand, hastighet og høyde.

Du har i tillegg en snarvei til en egendefinert destinasjon, som for eksempel hjem. Statusikoner som viser batterinivå og GPS-signal er også på plass.

Evinnelig mas
Så langt er det få irritasjonsmomenter å trekke frem. Det er først når du skal sette i gang navigasjonen at problemene tårner seg opp.

Hvis du er glad i stadig mas, kommer du til å elske Compasseo 500. Mannstemmen som skal guide deg frem gir alt for mange detaljer. Før og i nesten hver eneste sving forteller den at du nå skal ta til høyre eller venstre. Dette har ingenting for seg, siden det som regel er ganske åpenbart at du skal følge veien, og ikke svinge til høyre i venstresvinger.

Compasseo 500 maser også om at "signalet er for svakt" flere ganger enn strengt tatt nødvendig når GPS-signalet er svakt eller mistet. Dette kan være plagsomt når du kjører inn i tunneler, som Compasseo 500 for øvrig ikke aner at kommer.

Mottakeren har også hastighetsvarsel, og sier fra når du kjører for fort. Men hva hjelper vel det når den ikke viser hva fartsgrensen er? GPS-en vet det jo tydeligvis, så det burde ikke by på så mange problemer å dele denne informasjonen med brukeren.

Du kan også glemme å snike deg utenom bomringen. I alle fall i Bergen. Compasseo 500 sender deg lukt i retning bomringen selv om du har bedt den om å unngå dette. Selv ikke med litt hjelp vil den ta deg utenom, og ber deg snu og kjøre igjennom bomringen.

Compasseo 500 bruker også litt lang tid på å omberegne ruten når du kjører i en annen retning enn den foreslåtte.

Ikke helsvart
Vi skal likevel ikke tegne et helsvart bilde av Compasseo 500. Vi setter for eksempel pris på at den har forskjellige talekommandoer for når du skal svinge og når du skal skifte felt. Du får dessuten opp store ikoner i skjermen når du skal svinge, og disse er lettfattelige.

Vi liker at du kan trykke rett i kartet for å få opp gatenavn. Det er også enkelt å få opp en oversikt over hele kjøreruten. Herfra trenger du bare et par trykk for å unngå visse deler av ruten. Til tross for irritasjonsmomentene kommer vi alltid frem til målet uten store problemer.

Det er også kjapt og enkelt å taste inn destinasjoner, og Compasseo 500 gjetter seg raskt frem til adressen du taster inn.

Musikkspiller
Compasseo 500 har også innebygget mp3-spiller. Denne er i våre øyne ikke annet enn en gimmick, siden den ikke kan brukes samtidig som du navigerer. Dette hadde vært en fin funksjon å ha når du bruker GPS-en i fotgjengermodus.

Compasseo 500 kan også vise bilder, selv om vi ikke helt ser nytten i denne funksjonen.

Konklusjon
Alt i alt er Compasseo 500 en helt grei mottaker, verken mer eller mindre. Du kommer frem dit du skal, men du må tåle mye irritasjon underveis. Vi setter spesielt lite pris på å bli overinformert om den minste lille kurve i veien. Ærlig talt er en bedre halvdel utstyrt med veikart å foretrekke.

Det hadde kanskje vært best å bare skru av stemmefunksjonen. Men da må du kikke på skjermen titt og ofte, noe vi ikke anbefaler deg som vil være en oppmerksom bilist. Vi er heller ikke imponert over den skrantende hastighetsvarslingen.

Ellers har Compasso 500 et oversiktlig og greit kart, og forholdsvis lettbrukte menyer. Du kan også stole på at du kommer frem til rett sted uten for mye om og men. Det er også lett å taste inn destinasjoner.

Compasseo 500 er langt fra det beste vi har prøvd, men med tanke på prisen, som i skrivende stund ligger rett over 1600 kroner, er dette et helt ok kjøp om du har slunken lommebok.

Vi vil mye heller anbefale deg å ta en titt på Mio C250, som er et bunnsolid kjøp for noen hundrelapper mer. De ekstra hundrelappene sparer deg for mye mas, mas, mas og atter mas. Og det er det sannelig verdt.

Packard Bell Compasseo 500   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen