Test

pacific! - Reveries

Gøteborg har et spennende musikkmiljø innen sjangeren elektronisk popmusikk. Lokale storheter som Air France og Boat Club har levert klassikere både til utelivet og de mer vågale radiostasjonene rundt om i Skandinavia, og nå kommer også duoen pacific! ut med sitt første album. Singler og b-sider har dukket opp i et høyt tempo allerede før "Reveries" ble lansert, og mange av disse har gitt oss forhåpninger om spennende nye takter fra andre siden av grensen. Fortsetter svenskene å forære oss enda flere elektroniske popperler?

pacific! har nok hørt på både Daft Punk og The Beach Boys.
pacific! har nok hørt på både Daft Punk og The Beach Boys.

Luftig og hvit klubbmusikk

Lyden av pacific! er definitivt både nøye kalkulert og velutviklet. De to svenskene Björn Synneby og Daniel Högberg benytter seg av store doser synth, orgel og programmerte trommer, og det umiskjennelige lydlandskapet deres plasserer dem i samme europeiske electrostrøk som Air og Daft Punk. Man kan gjerne si at det låter utpreget fransk, men pacific! har også sine røtter i den amerikanske kunstrock-tradisjonen, tenk David Bowie og Brian Eno, og også de euforiske vokalharmoniene Beach Boys er så kjent for. pacific! kjenner åpenbart sin egen sjanger til gagns, og duoen leverer godt håndverk fra første låt.

For her finner vi både svevende og atmosfæriske klangbilder og dype undervannslyder i skjønn forening. Melodiene fordreies og filtreres, og platen balanserer fint mellom å være tilgjengelig og mer substansiell. Særlig imponerer duoen med flere intrikate åpningsparti og gode overganger. Underholdningsfaktoren er høy, og stemningene setter seg, enten de gir deg assosiasjoner til et fuktig lokale eller surfing og strandliv på en strålende sommerdag.

Detaljert, dekadent og dansbart

Dansegulvfavoritter som Hot Lips og Villanova Sunset vil kunne repeteres på stereoanlegget ditt utover våren og sommeren. Valget av førstnevnte låt som singel er smart, for dette er uhyre treffsikkert hitmateriale. Albumet, forøvrig titulert etter en komposisjon av franske Claude Debussy, skal også ha honnør for både vitale referanser, vittige lyder og morsomme titler som resulterer i låter som Poolside Bungalow og Sunset Blvd. Det er et rikt innhold og en fullstappet sound som er styrken til pacific!

Med god utsikt mot et elektronisk musikkunivers.
Med god utsikt mot et elektronisk musikkunivers.

Min personlige favoritt på Reveries er den tilbakelente Break Your Social Scene. Den romantiske atmosfæren pacfic! viser frem på en slik låt er kledelig og sjelfull. Men det finnes dessverre noen mindre vellykkede øyeblikk på platen. Spesielt Runaway To Elsewhere får unektelig noe TV-tema over seg med sine vulgære lyder og rigide trommer. Den kjølige elegansen som pacific! både etterstreber og behersker står også i fare for å tippe over til å bli outrert og svulstig. I havet av referanser er ikke pacific! langt fra å drukne, men redder seg på god smak og teft.

Konklusjon

"Reveries" er radiovennlig og har store episke kvaliteter, men om du ikke har en forkjærlighet for klubbmusikk eller høytsvevende pop kan platen likevel bli noe langdryg. Alt i alt er albumet velfundert og intrikat, til tross for noen pompøse tendenser.

pacific! Reveries   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen