Påstår halve effektforbruket til Core 2 Duo

 

De fleste regnet nok med at Intel fortsatt vil trone høyest på energieffektivitet - til tross for AMDs 65 nm-lansering. Men ifølge AMD skal imidlertid situasjonen være en annen.

AMD påstår nemlig at deres 65 nm-prosessorer bare har halvparten av effektforbruket som en tilsvarende Core 2 Duo-prosessor fra Intel. Det siste året er det Intel som har klart å markedsføre seg best av de to selskapene som energieffektiv, men situasjonen kan nå altså vise seg å bli en annen i praksis.

Det påstås også at 90 nm "rev F" med 65W TDP forbruker mindre enn Core 2 Duo - iallfall dersom vi skal tro AMDs egen PR-avdeling.

AMDs argumenter for lavere effektforbruk begrunnes med at deres prosessorer "idler" med lavere effektforbruk enn Core 2 Duo. I praksis bruker en x86-maskin (PC eller server) bare 3-6 prosent av de totale ressursene i maskinen og får dermed en god del dødtid.

Core 2 Duo oppgis å "idle" på ca. 14W, mens 90 nm og 65 nm AMD-prosessorer "idler" ved henholdsvis 7,5- og 3,8W.

Ytterligere støtter AMD opp mot sin nylansering ved å tilby Athlon 64 X2 4000+, 4400+, 4800+ og 5000+ til nøyaktig samme pris som deres 90 nm "brødre". Reell tilgjengelighet for CPU-ene blir i 1. kvartal 2007.

(Kilde: Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen