Påskemobilens ”survival kit”

Bilen er pakket med ski på taket og bikkje og unger i baksetet på det selgeren kalte en romslig familiebil. Du triller ut på veien og den stillestående køen får deg til å tenke at det må ha skjedd et uhell lenger fremme. Men så kommer du på det. Påsketrafikken. Det er samme helvete hvert år, og familieidyllen skal snart settes på en alvorlig prøve. Om du ikke er godt forberedt, da!

I frontruten sitter din nyinnkjøpte GPS. Et par tastetrykk, og du finner en alternativ kjørerute med mindre trafikk. I baksetet spiller ungene spill på mobilen, ser DVD og spiller MP3-filer. 

12 volt
I det du svinger inn på den smarte sideveien GPS-en anbefalte, så skjer det. Dingsen går tom for strøm. En av baksetepassasjerene har nappet ut strømtilførselen for å få strøm til mobilen, DVD-spilleren eller hva det måtte være. Og jo lenger turen varer, jo flere kjemper om 12V-uttaket i bilen …

Hjemme ville du løst problemet med en forgrener – en skjøteledning med flere uttak på. Så hvorfor ikke gjøre det samme i bilen? Just Mobile leverer en løsning med tre uttak. Så kan flere lade dingsene sine samtidig, og du slipper å koble fra mer kritiske enheter som kjølebag og navigasjonssystem. Forgreneren vi prøvde oss med kostet 199 kroner.

Multilader
Men laderen du fikk med mobiltelefonen passer ikke i bilens sigarettenner uttak. Da er det bare å svinge innom en bensinstasjon og kjøpe billader. En til gammel Nokia, en til ny Nokia, en til Sony Ericsson og en til Samsung … – eller en som går til alle sammen?

Cebon multilader passer til de aller fleste mobiltelefoner. Du får én kabel med 6 løse plugger. Tilsvarende kan du få multilader med batteriadapter for 220 Volt. Laderen har overladingsvern så du slipper å koke mobilen selv om har valgt en uoriginal lader. Begge alternativene koster i underkant av 200 kroner og selges på flere bensinstasjoner.

Alternativer
Har du ikke strøm på hytta hjelper det lite med ladere. Du vil jo helst at det skal være strøm igjen på bilen når du skal starte for å kjøre hjem også. Det kan løses med engangsladere, solcelleladere, håndsveivladere eller annet fikst utstyr. Sørg bare for å ha vurdert behovet på forhånd.

Når strømforsyningen er i orden øker sjansen for at du skal komme igjennom både kjøreturen og resten av påsken uten å føle deg avskåret fra resten av verden. God tur.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen