Påskekameraer

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er snart påske, og mange ønsker å ta fine bilder i påskeværet. Da frister det også for mange med et nytt kamera i sekken. Vi har funnet frem til noen modeller som bør være aktuelle for påskefotografene!

Speilrefleks:

Verden har blitt så takknemlig, eller utakknemlig, at det ikke er noen som er best her lenger. Bildekvaliteten er så lik, at ergonomi og optikk bør få størst prioritet. Våre anbefaling på speilrefleksfronten blir dermed å gå i en butikk og kjenn på kameraene, for det er stor forskjell. Vi vil allikevel nevne noen modeller du bør kikke litt nærmere på.

Olympus E-410
Olympus E-410

Olympus E-410:
Svært kompakt kamera (markedets minste kamerahus), med optikk som yter meget godt. Det har 10 megapixler og liveview, som betyr at du kan bruke skjermen som søker, tilsvarende kompaktkameraer. Er ikke best i klassen på høye ISO-verdier, men er allikevel et meget godt kamera som selges svært rimelig nå. E-420 er akkurat lansert, men kommer ikke på markedet før etter påske. Vi har testet E-410, og du kan lese resultatet her.

Pentax K10D/Samsung GX-10:
Pentax og Samsung har samarbeidet om disse modellene, som er kameraer for de litt mer krevende brukerne, og byr på bildestabilisering i kamerahuset, og værtetning gjør at du ikke trenger å være så redd for litt regn og snø i påsken. Er på vei ut, da begge er erstattet av nye modeller som akkurat har kommet på markedet, K20D og GX-20. Kameraene har ikke blitt dårligere fordi de er erstattet av nyere modeller, og du får dem til en meget hyggelig pris om dagen. Er lommeboken litt tykkere, kan du også kikke på de nye modellene, som er svært like. K10D har vært på testbenken, og testen vil være fullstendig relevant for GX-10, og delvis relevant for K20D og GX-20 også.

Kompaktkameraer:

Jungelen av kompaktkameraer er svært stor, og her har heldigvis også verden kommet så langt at det er svært få kameraer som faktisk tar dårlige bilder. Noen tar likevel bedre enn andre, og vi har sett på noen av de sterkeste modellene.

Fujifilm F47fd
Fujifilm F47fd

Fujifilm Finepix F40fd/F47fd:
Disse modellene fra Fujifilm er svært like, forskjellen er oppløsningen, mens F40fd har 8 megapixler har F47fd fått utlevert 9. Disse har blitt skamrost i pressen verden over, og bildekvaliteten er meget bra. F40fd trekker nok såvidt det lengste strået, men F47fd er ikke langt unna. Særlig på høye ISO-verdier er de blant de beste kompaktkameraene på markedet, uansett prisklasse, noe som kan åpne for gode stemningsbilder uten blits i påsken.

Canon Digital Ixus 70:
Et lite og lekkert kamera fra Canon i Ixus-serien, som i tillegg tar meget gode bilder. Brukervennligheten er god, og norske menyer bidrar til dette. Den har også optisk søker som du kan bruke i den sterkeste påskesolen, noe som er en sjeldenhet på kompaktkameraer i dag, i tillegg til at den har en meget god skjerm. Vi testet kameraet før jul sammen med en rekke andre kameraer, og du kan lese vår test av Canon Digital Ixus 70 her.

Panasonic Lumix DMC-FX33:
Et meget kompetent kompaktkamera med svært god optikk, lisensiert av Leica, som også har optisk stabilisering og 28mm vidvinkel. Panasonic har ikke vært best på høye ISO-verdier, men til gjengjeld er de i toppklasse på lavere ISO-verdier, selv om de ikke er helt frie for støy. Optikk og brukervennlighet er meget bra, og forhåpentligvis har også Panasonic forbedret signalbehandlingen en liten tanke siden vi testet forgjengeren, FX30 i fjor sommer.

Canon Powershot G9
Canon Powershot G9

Canon PowerShot G9:
Canons mest avanserte kompaktkamera, for dem som ønsker flere manuelle funksjoner. Et prisbelønnet kamera med bra byggekvalitet, og mulighet for å ekstra tilbehør som ekstern blits. Det byr på mulighet for å ta bilder i råformat, og har bildestabilisator. Vi ønsket oss bedre egenskaper på høy ISO, samt litt mer vidvinkel og bedre batteritid, da vi testet kameraet men dette er et meget godt kamera.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen