Påførte skader for 280 millioner

MyDoom finnes nå både i en A og B variant, der den første versjonen karakteriseres som den farligste. Ifølge anti-virus eksperter mener man at spredningsraten til denne ormen har vært den kraftigste siden Sobig.F.

I tillegg til å spre seg gjennom Kazaa-nettverket, er begge variantene av MyDoom særdeles aktive på e-post fronten. På det verste var hele én av seks e-post sendt på global basis, infisert med ormen.

Et godt eksempel på hvor mye skade ormen kunne skape, fikk vi se for få dager siden da SCO Groups nettside ble rammet av et enormt DDoS-angrep. Dette angrepet ble gjennomført av ca. 500 000 datamaskiner som var infisert av MyDoom. SCO Group har lagt ut en dusør på 250 000 amerikanske dollar, for informasjon som fører til at bakmannen til ormen blir pågrepet.

Microsoft tilbød i fjor en svimlende dusør for virusskribentene til Blaster og Sobig, men dette har fortsatt ikke gitt noen resultater i form av reell pågripelse. Skribenter av slike virus er i de fleste tilfeller svært flinke til å skjule sine spor, og tilbudene om dusør fungerer dermed mer som advarsler enn penger som man virkelig regner med å utbetale.

 

(Kilder: Central Command, eSecurity, Panda Software)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen