På tur med Nokia N8

NB! Videoen over er komprimert og ikke i full oppløsning. Last ned videoen her for å se den i opprinnelig kvalitet.

I kameratesten vi nylig utførte var det ingen tvil om at Nokia N8 tok best bilder. Vi tok også en rask gjennomgang av videoopptaksfunksjonen i de forskjellige telefonene, og også her var det N8 som kom best ut.

Vi bestemte oss derfor for å ta med oss N8 på en tur, der vi tok opp video og knipset noen bilder. Videoen er filmet og redigert med N8, ettersom telefonen har egen programvare innebygget for videoredigering. Imidlertid nektet den plent å legge til musikk, så resultatet ble en stille video.

Bildene vi tok på turen ser du under.

Videoredigeringsfunksjonen fungerer bedre enn forventet, men likevel fikk vi ikke til å legge inn musikk. Programvaren har en egen funksjon for det, men uansett om vi valgte musikkfiler i MP3- eller AAC-format fikk vi ikke viljen vår.

Ellers er det en svakhet at telefonen ikke har LED-fotolys på baksiden. Et slikt lys kan lyse konstant under videoopptak. I stedet er det en Xenon-blits på baksiden av telefonen, som er det beste for fotografering. Når det er helt mørkt får du dermed lite ut av videofunksjonen.

Vi merker oss at videoene har en tendens til å hakke når vi panorerer, men ikke mer enn telefoner flest under filming i en så høy oppløsning som 1280 x 720 piksler.

Les også vår samletest av kameramobiler »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen