På pressekonferanse med Interfoto

Ryktene har gått om en erstatning for D100 i måneder, for ikke si år og Nikon trenger virkelig en ny modell som kan konkurrere med Canons 20D og 5D.

Det ble ingen D200 denne gangen heller. Verdensnyheten viste seg å være Coolpix P1 og P2 med innebygd support for trådløst nett (11b/g). Nikon kan ikke ha lest Kodaks pressemeldinger det siste året. Kodak presenterte nemlig lignende funksjonalitet i januar, men riktignok ikke integrert i kameraet (implementert som et trådløst SD kort). Det forhindrer ikke at dette er en usedvanlig nyttig funksjon.

Interfoto presenterte seg selv – både historikk og vyer for fremtiden

Kameraet ble sendt rundt og det fungerte virkelig. Bilder vi tok dukket opp på storskjerm noen sekunder senere. Kanskje ikke fryktelig nyttig, men muligheten for å laste opp bilder til PCen uten bruk av kabler eller kortleser har vi stor tro på.

Interfoto presenterte også flere andre Nikon kompaktkameraer. Vi skal ikke gå nærmere inn på dem her siden de allerede er omtalt i egne nyhetsartikler.

Interfoto benyttet anledningen til å takke for seg som norsk Nikon distributør. Etter nesten 40 år tar Nikon over selv med hovedkontor i Sverige og 5-6 medarbeidere i Norge. Interfoto reduserer derfor staben kraftig, men vil jobbe videre mot det profesjonelle markedet. Fortsatt med fokus på Nikon, men de står selvfølgelig nå mye friere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen