På overtid for å eksponere Cisco

Nyheten om at Cisco forsøkte å benekte sikkerhetshull i sine rutere skapte harme hos flere sikkerhetseksperter på konferansen Defcon. 

Konferansedeltakerne, som består av sikkerhetseksperter, amerikanske statlige ansatte og såkalte "problemtenåringer", jobbet hele helgen i et forsøk på å finne ut av og kartlegge svakhetene i Cisco-ruterne.

Disse svakhetene ville gjøre en i stand til å at over kontrollen av Cisco-rutere, som per i dag ruter over 60 prosent av trafikken over internett.

- Grunnen til at vi gjør det er fordi noen sier at vi ikke kan gjøre dette, uttalte en av deltakerne på konferansen.

Videre uttalte deltakerne at de ikke er interessert i å utnytte de svakhetene de oppdager. De sa at de gjør dette for å påpeke overfor Ciscos kunder at det er nødvendig å oppdatere sin programvare for å beskytte mot slike sikkerhetshull.

Mange kunder av Cisco har utsatt nettopp denne oppdateringen, fordi prosessen er vanskelig og krever at man kobler seg fra nettverket under oppdateringen.

- Det er virkelig synd å se måten Cisco har håndtert saken på, sier en annen deltaker på Defcon. - Det de i realiteten gjør, er å la kundene i stikken med mindre sikre systemer som resultat.

(Kilde: News.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen