På jakt etter en ny bærbar PC?

Annonsør­innhold
Les hele saken »
HP G62-113, perfekt for studenten?
HP G62-113, perfekt for studenten?

Hva bør jeg se etter?

Folk har ulike behov når det gjelder bærbare maskiner. Noen ønsker en liten og lett maskin man kan skrive på, mens andre ønsker maskiner som takler alle spill flytende. Hva som passer best for deg må du selv finne ut av.

Vi har inndelt maskinene i forskjellige kategorier, og vi anbefaler å lese igjennom alle kategoriene for å finne akkurat den maskinen som passer for deg.

Skrivebordserstattere

Typiske skrivebordserstattere er store maskiner med tilhørende stor skjerm og god ytelse. I dag har de fleste skrivebordserstatterene bredskjermer på 17 tommer eller høyere. Som navnet tilsier skal skrivebordserstattere fungere som din eneste maskin, og dermed bør tilkoblingsmulighetene være gode. Funksjoner som TV-tuner, minnekortleser og webkamera er også positivt. God batterilevetid og lavt støynivå er noe skrivebordserstattere ofte mangler.

Portabel og rask

Etter at 17" og de enda større maskinene har tatt over som skrivebordserstattere har vi lagt opp en ny klasse. Denne klassen er for maskiner med 15,4 og 16 tommers skjermer som i tillegg har god ytelse. Vekten ligger normalt sett mellom 2,5 og 3 kg, noe som gjør det greit å ha den med seg, dog ikke like enkelt som de ultraportable nett-PC-ene.

Disse maskinene er godt utstyrt og kan blant annet ha webkamera, HDMI, fjernkontroll og annet ekstrautstyr.

Tynne og lette

Dette segmentet har en prosessor som er beregnet på bærbare maskiner og sørger dermed for lavt strømforbruk. Dette gir lav varmeutvikling og god batterilevetid. Skjermene er typisk 13,3 og 14 tommer, og vekten ligger mellom 1,5 og 2 kg. Grafikkytelsen er sjeldent noe å snakke om, men det finnes grafikkløsninger i dette markedet som likevel yter kurant.

Disse maskinenene egner seg godt for de som er mye på farten. De finnes i mange forskjellige utførelser. Noen kan fåes med innebygd optisk drev, mens andre har det eksternt. Maskinene bør ha lavt støynivå, god batterilevetid og selvsagt innebygd trådløst nettverk.

Student / Økonomi

Student/økonomi-maskinene er rimelige maskiner som er lette å ta med seg, er stillegående og har greie nettverksmuligheter. Maskinene bør også ha gode tilkoblingsmuligheter til digitalkamera, videokameraer og DVD-brenner.

Nett-PC

Dette er veldig små maskiner som har en pris under 4000 kr. Tilkoblingsmulighetene er noe begrenset, det samme er ytelsen. Men om man bruker PCen kun til enklere oppgaver, samt at man har den med seg over alt vil slike maskiner være ypperlige valg.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen