På IT-pub med Dataforeningen

Møtene i oktober og november hadde begge det utrygge arbeidslivet som tema, og desembermøtet fortsatte trenden med temaet "Spenstige karriereskift". På programmet kunne Dataforeningen skilte med foredrag fra Timm Sanders, Ebba Thommessen og Trond-Viggo Torgersen. Innleggene ble kommentert av Marianne Hagen, konsulent i Right Management Consultants, et konsulentselskap innen karriereomstilling og lederutvikling. Dette selskapet underbygger følelsen mange har av utrygghet i en tid da mange snakker om glade oppgangstider, med en pressemelding med tittelen Nordmenn har liten tro på ny jobb.

Som vanlig er for IT-Pub var lokalene hos Centraal i Stortingsgaten, men med 120 påmeldte ble det vanlige rommet for lite, og en disko i samme etasje måtte ryddes for å gjøre tjeneste. En rask undersøkelse viste at mange av de førstegangs tilstedeværende inntil nylig hadde arbeidet for Telenor eller Netcom, og dermed fått oppleve utryggheten på kroppen.

Timm Sanders
Etter 12 år bak seg i IT-bransjen begynte han som prosjektdirektør på Aker Sykehus, og beskrev kort tankene og prosessen rundt dette skiftet. Han hadde en variert bakgrunn som etterhvert hadde dreid seg inn mot ledelse. Han gikk gjennom sin situasjon der han blant så for seg den ideelle stilling og den ideelle bedrift. Videre analyserte han styrker/svakheter og muligheter/trusler. Tilslutt kom han fram til at det var i helsesektoren han ville finne kulturen og verdiene han ønsket. Den fant han også, og kunne stille til jobbintervju atskillig mer forberedt enn de fleste, og med klarere tanker om hva nettopp han kunne bidra med. Idag arbeider han med linjeledelse som styringsgruppeleder innenfor blant annet organisasjonsutvikling.

Marianne Hagen kommenterte viktigheten av å synliggjøre egen kompetanse. De fleste vet hva de kan, men færre kan formidle dette på en god og overbevisende måte. Videre kunne hun fortelle at IT-bransjen nok er mer følsom for alder hos søkere enn mange andre bransjer.

Ebba Thommessen
Etter juridisk utdanning og lang fartstid i UDI gikk hun tilbake til skolebenken og er nå sykepleierstudent ved Høyskolen i Oslo. Dette var et ønsket valg fra hennes side som hun hadde gjort seg mange tanker om, blant annet ønsket hun mindre spesialisering. Overgangen var stor og de første 6 månedene sammen med 450 andre 20-årige studenter var hun "ikke høy i hatten" - det hang lenge igjen å ha vært jurist og overgangen var en sårbar fase. Det var likevel en tanke hun hadde hatt i lengre tid, og det passet med både familie og økonomi, fortalte hun.

Marianne Hagen sa at erfaringen er at en alltid får bruk for utdanningen en har tatt, og at det også er i tiden å ta slike drastiske kursendringer i livet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen