Test

På hodet ut i eteren

I "Radio GaGa", muligens oppkalt etter en sang ved samme navn, er det en broket gjeng som lager radioprogrammene. Det barnslige surrehuet ved navn Børre, den deprimerte alkoholikeren Rita og den evig debatterende eldre herremannen Rolf produserer mer eller mindre meningsløst stoff som får redaktør Tobben til å rive seg i håret og tekniker Wo til å dunke hodet i veggen. Sjefen Preben derimot tar det hele med stoisk ro – han har jo pappas penger å leve på.

Enkelte striper er givende, men jevnt over skjer det ikke enormt mye nyskapende.
Enkelte striper er givende, men jevnt over skjer det ikke enormt mye nyskapende.

Kostelige situasjoner og enkel strek

Om man skal begynne et sted med å beskrive tegneserien "Radio GaGa", må man begynne med å understreke særegenheten i den enkle stilen. Serieskaper Øyvind Sagåsen (populært kalt «FLIS») har en lett gjenkjennelig stil med sterke farger og klare kontraster, enkle ansikter og frisyrer.

Sett litt på avstand er det en hel del kostelige, absurde og surrealistiske situasjoner som preger serien. De få små detaljene FLIS har lagt inn passende steder – for eksempel Brita som fører en helt normal samtale samtidig som hun heller en halv pilleboks i teen - er imidlertid en stor del av moroa.

Mangler det lille ekstra

"Radio GaGa" som tegneserie mangler imidlertid rundingen over å-en og mer til for å gå hele veien fra a til å. Humoren er for smal og ensidig; har man lest noen "Radio GaGa"-striper er det lite som overrasker eller får en til å le. Noen voldsomt lang holdbarhetsdato har "Radio GaGa" med andre ord ikke.

"Radio GaGa - På hodet ut i eteren" er også mer et hefte enn det er en bok; et tynt pinglete papiromslag inneholder side opp og side ned med striper, striper og atter striper og en liten historie om hvordan "Radio GaGa" ble til. Ekstra godbiter, med andre ord innhold utenom stripene, som forord, intervjuer og lignende er ikke-eksisterende og gjør at utgivelsen ser litt tynn og naken ut sammenlignet med andre tegneseriealbum, som for eksempel "Rex Rudi - Go Cat Go!".

"Radio GaGa" benytter seg av en enkel strek.


Konklusjon

"Radio GaGa- På hodet ut i eteren" er heftet du kan unne deg en dag du er hypp på litt lettfattelig tom underholdning. Heftet leses lett ut på et kort kvarter med en kaffekopp eller et par sjokoladebiter og kan etter endt lesning legges til side. Du blir neppe fristet til å ta det frem igjen med det første.

Egmont Serieforlaget AS Radio Gaga - På hodet ut i eteren   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen