På ferie med Google Earth

Etter flere år med søk finner entusiastene stadig nye severdigheter gjennom tjenesten Google Earth.

For de av oss som ikke har mulighet til å reise ut i verden gir dette en ypperlig anledning til å utforske planeten fra godstolen.

Det beste av alt er at ingen skumle tollere står og venter når du kommer hjem.

Men så får du heller ikke benyttet deg av tax-free salget.

Men om du vil se verden fra en litt annen vinkel blir dette en ypperlig reise.


Indianer i Canada

I Alberta, Canada, finnes denne noe spesielle fjellformasjonen. Sett fra bakken ser det ut som et helt normalt fjell, men ovenifra ser det helt klart ut som et menneske med tradisjonell indiansk fjærpryd på hodet. Formasjonen kalles "Badlands vokter" av de lokale.

Et mer menneskeskapt fenomen kan utforskes i Brazil hvor du finner en innsjø formet som en person.


Oprah i korn

Noen har litt for mye tid til overs og er litt for glade i Oprah Winfrey. Det kan Google Earth bekrefte. Det kan ikke ha tatt korte stunden å forme en kornåker til ære for henne. Like ved siden av har samme person også skrevet "News 3" av uvisst grunn. For å se dette synet må du reise til Arizona.

Om du er meget glad i kjendiser, så kan denne siden hjelpe deg med bilder av deres hjem sett fra Google Earth.


Dra på safari

Om du har en drøm om safari så kan også Google Earth hjelpe deg. Via deres nettjeneste kan du komme tett opptil Afrikas ville natur. For virkelig nærbilde lønner det seg å laste ned Google Earth programmet og gå til koordinatene 10.541334, 19.555911. Du skal ha flaks om du kommer såpass nært på ville elefanter i virkeligheten.

Om du vil komme enda tettere innpå naturen kan denne snarveien hjelpe deg (må åpnes i Google Earth programmet)
. Luktfri elefantbæsj rett hjem i stua.


Opplev mer av Afrikas natur

Om du vil oppleve mer av Afrikas natur, så ligger Victoria Falls bare et tastetrykk unna. Det eneste som mangler er lyden av det buldrende vannet, så sett på alle vaskene i huset for å få en tilnærmet effekt.

Av andre fantastiske syn så er Mt. Everest og Kilimanjaro naturlige steder å få med seg.Sol og strand

Om du heller ønsker sol og strand istedenfor vill natur så er Bondi Beach i Australia et bra sted å reise til. Her kommer du såpass nær på solbaderne at du nesten kan lukte solkremen.

Andre velger derimot å sole seg midt i byen, som for eksempel denne ettervert så berømte damen som valgte feil dag å sole seg toppløs.


Krigen er ikke over

Skal vi tro Google Earth så er andre verdenskrig slett ikke over. På flyplassen Barton i England kan du nemlig tydelig se et klassisk nazi fly og militære biler.

Heldigvis så er det bare snakk om effekter til en filminnspilling. England er slett ikke invadert.


Villmannskjøring

At noen har det litt for gøy med bilkjøring levner Google Earth ingen tvil om. Gresset på denne baseball banen i Washington trenger nok ikke klippes med det første.

Her ha nemlig noen lekt seg litt for mye før de har satt fyr på bilen og forlatt åstedet.


Verdens råeste rundkjøring

Om noen av dine venner skal på bilferie i England i sommer, så må du be dem kjøre innom byen Swindon. Her finner du nemlig verdens rareste rundkjøring. Britene nøyde seg nemlig ikke med kun en når de først var i gang. De slo like så godt til med fem mindre rundt.

Selv den sterkeste kan bli bilsyk av mindre.


Fanget opp ulykke

Det var nok ikke den beste dagen for denne trailersjåføren i North Dakota. Bedre blir det nok ikke av at Google Earth fanget opp hans lille ulykke.

Foran dataskjermen kan du i det minste være trygg på at du unngår slike ulykker i ferien.


Pyramidene, Det Hvite Hus og Den Kinesiske Mur

Ingen ordentlig ferie er komplett uten å ha sett et par skikkelige kjente steder. Pyramidene i Egypt er da et must å få med seg. Det Hvite Hus i USA er også et sted du må dra innom. Den Kinesiske Mur er også et sted du burde ta turen innom. Ta gjerne et bilde og send til dine venner.

Ikke minst lønner det seg å ta en snarvisitt til vårt eget klenodium Holmenkollen. Likså greit å ta turen i dag før det er for sent og den tradisjonelle bakken blir byttet ut med glass og metall.

Om du vil ha mer ut av din virtuelle ferie så finner du enda flere funn hos PC World sin oversikt eller hos nettstedet Google Sightseeing.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen