Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Vegar Jansen, Hardware.no)

På mandag kan Apple dra sløret av en MacBook Air med Retina-skjerm

Det kan nye opplysninger tyde på.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

På mandag 9. mars skal Apple avholde et arrangement, hvor det først og fremst er ventet at selskapet skal avsløre flere detaljer om smartklokken Apple Watch. Det har imidlertid også blitt spekulert i om Apple skal kunngjøre en splitter ny MacBook Air-versjon, og nå formidler avisen Wall Street Journal nye rykter om denne maskinen, nærmere bestemt skjermen.

Avisen skal ha vært i kontakt med kilder «med kjennskap til saken», som hevder at Apple startet masseproduksjon av en MacBook Air med en mer høyoppløst skjerm enn tidligere.

Snart blir kanskje ikke MacBook Pro de eneste Apple-bærbare med Retina-skjerm.
Snart blir kanskje ikke MacBook Pro de eneste Apple-bærbare med Retina-skjerm. Foto: Apple

Kan bety 12-tommers Retina

Kildene ga ingen ytterligere detaljer, men opplysningene kan altså tyde på at det er en MacBook Air med de høyoppløste Retina-skjermene Apple har i ermet. Dermed kan det være at Apple endelig tar et steg videre opp fra de to oppløsningene 1366 x 768 og 1440 x 900, som henholdsvis 11,6- og 13,3-tommersutgavene av MacBook Air har hatt helt siden 2010.

Akkurat hva slags oppløsning den nye MacBook Air-modellen får er uvisst. De to eksisterende MacBook Pro-modellene med Retina-skjerm har oppløsninger på 2560 x 1600 og 2880 x 1800 piksler for henholdsvis 13- og 15-tommeren. Den nye MacBook Air-modellen blir ifølge ryktene imidlertid på 12-tommer, som vi meldte allerede i fjor.

Ryktene om at den nye maskinen er gått i produksjon ble for øvrig nylig underbygget ytterligere, da det dukket opp det som angivelig skal være lekkede bilder av den kommende 12-tommeren.

Skal trolig fase ut 11-tommeren

Ingen flere tekniske spesifikasjoner om den nye MacBook-en har dukket opp hittil. Kilder har imidlertid  tidligere antydet at maskinen vil få noen mindre designendringer på innsiden, men i all hovedsak bli identisk med de eksisterende 11- og 13-tommersvariantene av MacBook Air når det gjelder ytre design.

Årsaken til at Apple introduserer en 12-tommer skal være at 11-tommeren har en skjermstørrelse som ligner på den man finner på iPad, og 12-tommeren er dermed ment å forhindre at iPad spiser for mye av MacBook-salget. Som en konsekvens vil Apple ifølge kildene også fase ut 11-tommeren på lang sikt, men det skal ikke foreligge noen konkrete planer om å avslutte produksjonen av denne modellen ennå.

Hvorvidt Apple faktisk har en 12-tommers MacBook Air med Retina-skjerm på gang, vil vi altså forhåpentligvis finne ut førstkommende mandag.

Apple gjør det bra på mobilfronten: Selskapet tar nesten alt av det globale mobiltelefon-overskuddet »

(Via Engadget) 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen