– På lørdag stopper vi Internett

– På lørdag stopper vi Internett

Anonymous truer med å ta ned nettet på lørdag, men sikkerhetsfolk er skeptiske.

Hacktivist-gruppen Anonymous har annonsert Operation Global Blackout hvor de truer med å ta ned hele Internett førstkommende lørdag 31.mars.

Dette skal de få til ved å overbelaste Internetts 13 DNS Root-servere. Root-serverene ligger til grunn i systemet som oversetter IP-adresser til mer menneskevennlige navn, for eksempel 87.238.37.99 til www.tek.no.

Ved å overbelaste disse sier Anonymous at det vil gjøre nettet utilgjengelig for folk flest fordi de færreste går rundt og husker IP-adresser til tjenester og websider. Gruppen har angivelig utviklet et nytt verktøy som den kaller RAMP, og oppfordrer massene til å delta i aksjonen.

Flere sikkerhetseksperter er likefullt skeptiske til at de lykkes. Errata Securitys Robert Graham har på sin blogg en liste over grunner til at det er usannsynlig at Anonymous kan lykkes. Aktiv respons, massiv båndbredde og mellomlagring(caching) av DNS-oppslag er noen av punktene på hans liste.

– Selv om man bruker "Network Amplification", teknikken som Anonymous beskriver, vil det ikke være nok til å overbelaste nettet som serverene er koblet til, skriver Graham på sin blogg.

Dan Kaminsky, mannen som kalles Mr. DNS, er også skeptisk. I et intervju med Forbes gir han uttrykk for at det er relativt uvanlig at et DDOS (Distributed Denial of Service) angrep blir annonsert seks uker i forkant og at dette mest sannsynlig er et pressestunt.

Uansett hva som skjer, kan det kanskje være greit å ta en tur ut i det fine været på lørdag ?

(Kilder: Errata Security Forbes Pastebin)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen