Test

P.S. I Love You

Holly og Gerry er fryktelig glade i hverandre, men en dag skjer det utenkelige.
Holly og Gerry er fryktelig glade i hverandre, men en dag skjer det utenkelige.

Ekteparet Holly og Gerry er som ektepar flest: de krangler, har makeup-sex, diskuterer viktige temaer som barn og større bolig og er uendelig glade i hverandre. Så glade i hverandre at de ikke kan tenke seg et liv uten den andre - noe de strengt tatt ikke engang tar i betraktning. De er unge og livet har såvidt begynt da det forferdelige skjer; Gerry får en svulst på hjernen og dør, bare 35 år gammel.

Holly er utrøstelig og lukker seg totalt. Selv ikke de to bestevennene slipper gjennom skallet før Holly får en beskjed. En beskjed fra hennes avdøde ektemann. En beskjed fra den andre siden av graven som omhandler kjærligheten han følte, at han ikke var klar for å forlate henne enda, at han vil hjelpe henne gjennom sorgen. Makabert, stilfullt og kjærlig.

Emosjonell tåreperse med morsomme innslag

Det absolutt sterkeste inntrykket undertegnede sitter igjen med etter filmen er måten den triste historien fremstilles på en måte som får en til å le høyt og gråte en skvett, om hverandre. Selv i de tristeste situasjoner fins det alltid noe å le av, og filmen overrasker svært positivt med å fokusere i stor grad på alt det morsomme og fine ved Hollys liv. "P.S. I Love You" gjør veien mellom ytterpunktene kort, og til tider er det bare sekunder mellom latter og gråt.

I korte trekk

Kort fortalt er "P.S. I Love You" en søt film om forelskelse, kjærlighet, omtenksomhet, ærlighet, vennskap og gode og onde dager. Både trailer og omtale i forkant av lanseringen kunne like gjerne dreid seg om en annen film; "P.S. I Love You" ble sagt å være en film om en dame som mistet mannen sin, noe som er en grov undervurdering av en film som strekker seg over et uendelig stort spekter med hendelser og følelser.

"P.S. I Love You" er et filmatisert eksempel på hva man skal og bør gjøre når man har mistet noen: grav i hjertet ditt etter gode minner, le av det som er morsomt, gråt når du føler for det og hold det nåværende livet ditt oppegående.

Hatten av for skuespillerne

Man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at en film som bygger på relasjoner og følelser trenger gode skuespillere for å komme noen vei. Hillary Swank og Gerard Butler er et rørende og levende (tilsiktet ironisk ordspill) ektepar, mens Lisa Kudrow og Gina Gershon er verdens beste venner.

Hvilke av skuespillerne som gjør den sterkeste prestasjonen er ikke lett å avgjøre.
Hvilke av skuespillerne som gjør den sterkeste prestasjonen er ikke lett å avgjøre.

Som alt annet i "P.S. I Love You" er også Hollys venner nyanserte, gjennomtenkte og lever et liv på egenhånd - ikke bare som hovedpersonens venner. Den sosialt tilbakestående Daniel er et friskt innslag, Hollys mor er levende bekymret for datterens mentale helse, og samspillet mellom skuespillerne er så godt at det kan beskrives med et ord: perfekt. Så perfekt at det er vanskelig å si hvilke kombinasjoner av skuespillere som sammen lager den beste harmonien.

Utgivelsen kan ikke skilte med noe storslagent og eksepsjonelt ekstramateriale, men minidokumentaren på litt i overkant av ti minutter om filmen med smått og stort, produksjonen, og manusforfatternes egne tanker, er en fint komponert liten godbit. Strengt tatt må det litt mer originalitet til på denne fronten for at ekstramaterialet skal kunne stille på ball med verdigheten i behold side om side med filmen.

Konklusjon

"P.S. I Love You" er en film man blir glad i. Man ler, gråter litt og ler enda mer, tenker mye og gråter enda litt til mens filmen tar deg med på en nydelig reise gjennom sorg, savn og glede om hverandre. Ekstramaterialet kunne vært bedre, skuespillet på den annen side kunne vanskelig vært mer overbevisende og levende. Om "P.S. I Love You" er klassikermateriale er mer tvilsomt, men at den kommer til å markere seg som en av de beste filmene i år er udiskutabelt. Denne er definitivt verdt å se.

Når filmen er ferdig reiser man seg opp fra sofaen for å gå og klemme alle man er glad i. Sånn i tilfelle himmelen faller ned.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen