P990i på vei til butikkene

Sony Ericsson P990i

Dimensjoner: 11,4 x 5,7 x 2,5 cm, 150 gram

Teknologi: GSM 900, 1800, 1900, GPRS, 3G

Maskinvare: Blåtann, infrarød, USB, Wi-Fi, minnekortstøtte, 60 MB innebygget minne, støtte for Memory Stick Pro Duo-minnekort (64 MB følger med).

Batteri: Tale: ni timer GSM, tre timer 3G. Hviletid: inntil 16 døgn.

Skjerm: TFT, 262 144 farger, 240 x 320 piksler, 2,8 tommer.

Kamera: 2 megapiksler.

Øvrig: Mp3-spiller, FM-radio, MMS, epost, WAP 2.0, smarttelefon (Symbian 9.1, UIQ).

I løpet av dette året, har det vært rene hasardspillet å melde om at Sony Ericssons kommende smarttelefon P990i er på vei. Gang på gang har produsenten sagt at telefonen er rett rundt hjørnet, og gang på gang har den blitt utsatt.

Men nå viser vår lanseringsguide at P990i faktisk er på vei inn i norske butikkhyller om en uke. Og denne gangen kommer sannsynligvis telefonen også.

Likevel kan det gå en stund før du får slått kloa en P990i. Det kommer nemlig et veldig begrenset antall telefoner hit til Norge, og faren for at disse er solgt før de kommer til butikken er stor.

Om du likevel skulle klare å få tak i et eksemplar, har du mye å se frem til. P990i er telefonen som har alt - nesten.

For selv om Sony Ericsson tilbyr både trippelbånd og 3G, har telefonen ikke EDGE. For deg som er mobil internettbruker, betyr dette i praksis at du vil få svært lav internetthastighet når du kommer utenfor 3G-dekning. Da skrur telefonen nemlig over på gjørmetreg GPRS.

P990i gjør mye for å kompensere for dette. Om du er i nærheten av et trådløst nettverk du har tilgang til, kan telefonen koble seg opp til dette ved hjelp av den innebygde Wi-Fi-støtten. Wi-Fi åpner også for muligheter som IP-telefoni med mobilen.

Om det er funksjoner og programmer du savner på telefonen, lar dette seg enkelt fikse. Siden P990i kjører smarttelefonsystemet UIQ, er det lett å installere nye programmer og funksjoner, slik du gjøre på en datamaskin.

P990i har i tillegg et kamera med to megapikslers oppløsning, FM-radio med RDS, mp3-spiller og videospiller. Dermed burde behovet for underholdning være dekket.

Hvis du vil være blant de første som skaffer seg en P990i, anbefaler vi deg at du pakker telt, sovepose og matpakke, og legger deg utenfor din lokale mobilbutikk. De få eksemplarene som kommer i butikk, kommer nemlig til å gå raskt unna. Prisguiden avslører at du må betale fra 5000 kroner for moroa.

Vil du vite mer?

Venter du på andre telefoner? Vår lanseringsguide forteller deg når din neste telefon er å finne i butikkene.

(Kilder: SonyEricsson.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen