P900-killer med PalmOS

Forrige uke lanserte PalmSource den første utgaven av operativsystemet sitt for mobiltelefoner, PalmOS Garnet. Selskapet kunne i samme åndedrag fortelle at 11 forskjellige smarttelefoner nå var under utvikling. I dag kom annonseringen av den første av disse; Qool Labs QDA-700.

Den nye enheten minner mer om en håndholdt datamaskin enn en mobiltelefon, men kommer med alt av funksjoner man kan vente av en telefon i dag. Den har trippelbåndsstøtte og kan brukes i GSM-nettverk i både Europa, Asia og USA. I tillegg kan den gå på internett med GPRS.

Man har også mulighet for å sende filer og data trådløst over infrarød, men noen støtte for Blåtann eller lignende teknologi finnes ikke. Det hele drives av en ARM DragonBall MX-prosessor på 200 MHz frekvens.

Størrelsen på telefonen ligger i samme klasse som Sony Ericsson P900, men enheten fra Qool Labs er hakket mindre med sine 104 x 58 x 24 mm. Den tipper også noen gram lavere på vektskålen med sine 139 gram.

Skjermen burde være svært skarp med en oppløsing på 240 x 320 punkter, og måler hele 2,8 tommer fra hjørne til hjørne. Dette gjør den godt egnet til å spille av film og multimedia i stort format, og enheten har da også støtte for både å spille av MPEG4-film og MP3-musikk.

Som enhver smarttelefon med respekt for seg selv, har også QDA-700 et innebygget kamera. Dette tar bilder i 1,3 megapikslers oppløsning.


QDA-700 blir trolig en av de mindre smarttelefonene på markedet (Kilde: Mobinaute)

Lagringskapasiteten til telefonen er fortsatt ukjent. Det vi imidlertid vet er at man vil kunne utvide minnet ved hjelp av kort i MMC og SD-format. Det skal også være mulig å legge til nye funksjoner ved hjelp av SDIO-kort.

Man planlegger å lansere QDA-700 på det europeiske og asiatiske markedet allerede i november i år. Prisen skal ifølge det franske nettstedet Mobinaute ligge på rundt 4500 kroner (500 euro) foruten moms.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen