P800 får video-opptak

Da P800 ble lansert i forfjor, var det svært mange som etterspurte muligheten for å ta opp video med kameraet. Først nå, rundt ett år senere, har det endelig lykkes å bringe video-funksjonalitet til den populære telefonen - og da ikke levert av Sony Ericsson selv, men derimot Philips.

Selskapet lanserte nemlig for kort tid siden et nytt program, kjent som 3GPP Philips Camcorder, og dette skal allerede være tilgjengelig for nedlastning fra nettbaserte programvare-forhandlere som Handango og My-Symbian. Dette programmet eksister forøvrig også i versjon for Nokia 3650 og 7650.

Man kan velge mellom opptak i alt fra 5 til 15 bilder i sekundet, med en oppløsning på opp til 160x120 piksler. Videre er det mulig å velge mellom tre forskjellige nivåer av kvalitet (lav, medium og høy). Filene lagres siden i det velkjente 3GPP-formatet, som innebærer at de kan spilles av på andre Symbian-telefoner som Nokia 3650, Nokia 6600 og Siemens SX1.

Ifølge Handango skal Cam Recorder dessuten være fullt integrert med P800, slik at man skal kunne sende videoklipp over både IR, blåtann, e-post og MMS.

Uheldigvis har man også fått på plass en begrensning i opptaks-størrelser tilsvarende det man har i MMS, som innebærer at videoklippene ikke kan bli større enn 150 KB - det vil si mellom 10 og 15 sekunder med video. Skal du spare deg for slike begrensninger må du nok dessverre gå til innkjøp av P900.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen