P4 3,2 GHz Extreme Edition nesten tilgjengelig?


Kilde: Say25.com

Intel lanserte Pentium 4 3,2 GHz Extreme Edition for få uker siden, men dette var kun på "papiret". Enkelte japanske nettbutikker har indikert at prosessoren vil være tilgjengelig i salg i begynnelsen av desember. Noen steder har man også tatt i mot forhåndsbestillinger til en pris i overkant av 1000 amerikanske dollar.

P4 EE ble nok lansert både som et plaster på såret for sen Prescott-lansering, men også for å ta noe oppmerksomhet vekk i fra AMD Athlon 64 FX-51. Foreløpig taper Intel-prosessoren ganske klart på pris, ettersom Athlon 64 FX-51 ligger rundt 750 amerikanske dollar. Det ryktes imidlertid at prisen vil bli satt ned ca. 35 prosent tidlig neste år - trolig som et ledd i lanseringen av Prescott. Når det gjelder ytelsestester, har nok AMD også et lite overtak.

Denne uken har det blitt publisert bilder av innpakningen til P4 EE på det japanske nettstedet Say25.com. Esken er farget kun i sort og blå. Til sammenligning er en vanlig P4-prosessor pakket inn i hvit og oransje eske.

Foreløpig ser det ikke ut som om noen har fått klarsignal til å selge Pentium 4 3,2 GHz Extreme Edition i løssalg. Den eneste måten er eventuelt å kjøpe ferdige PC-er fra eksempelvis Dell eller AlienWare.

I begynnelsen av neste år vil P4 Extreme Edition bli oppgradert til 3,4 GHz. Denne vil også bli produsert på 0,13-mikron som sin forgjenger.

Inntil prisene settes ned februar, må man nok finne seg i å måtte betale en relativt stiv pris for ekstremutgaven av Pentium 4. Man regner med at prosessoren vil ha veiledende utsalgspris på 7-8000 norske kroner når den blir tilgjengelig. Spørsmålet er dermed om det faktisk er verdt å oppgradere dersom man allerede er i besittelse av Pentium 4 2,8 GHz eller høyere da forskjellen neppe vil være like markant som prisen.

Du kan se flere bilder av innpakningen her: Say25.com.

(Kilder: Say25.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen