Øynene bobler

Debatten om mobilbruk og helse tar stadig nye vendinger.

Det er nesten ikke grenser for hva forskerne har kommet frem til i sine undersøkelser. Skal vi tro rapportene som hittil er utgitt, har vi allerede svidd av oss ørene og tørrkokt hjernen for lenge siden.

De av oss som har overlevd, kan nå få et nytt område av kroppen å bekymre seg for, nemlig øynene.

Forskere ved det israelske forskningsinstituttet Technoin har, ved hjelp av øyne fra døde kalver, funnet ut at øynene er like så utsatt som hjernen og andre vitale deler av kroppen.

Ved å utsette kalveøynene for konstant stråling over en periode på to uker, oppdaget de at det etter hvert danner seg små bobler på netthinnen. Disse boblene forsvinner etter en stund, men etterlater seg likevel arr.

Grå stær
I tillegg mener forskerne at det kan være en sammenheng mellom mobilstråling og øyesykdommen grå stær.

Det israelske forskningsinstiuttet er foreløpig meget forsiktige med å komme med noen bastante konklusjoner. Dette har blant annet sammenheng med forskjellen på mennesker og deres forsøksdyr. Det er enda ikke påvist at strålingen har den samme effekten på et menneskeøye som på et kalveøye.

De mener likevel at deres resultater bør være en oppfordring til å revurdere den nåværende grensen for akseptabel mengde mobilstråling.

Hvis du ønsker å vite mer om hvor mye din mobiltelefon stråler, finner du en oppdatert liste over strålingsverdier på SARvalues sine nettsider.

(Kilde: IT-avisen, Mobil)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen