Øyeblikkelig lykke
(Bilde: Istockphoto)

Øyeblikkelig lykke

Nytt instant-kamera fra Polaroid

Polaroid lanserte i forrige uke det nye kameraet Polaroid Z2300. Dette kameraet tilhører Instant Camera-serien og er på mange måter en arvtager for de klassiske Polaroidene.

Der de opprinnelige Polaroid-kameraene var filmbasert er Z2300 digitalt. Kameraet har fått en 10 megapiksler stor bildebrikke og en 3" LCD-skjerm. Det mange tenker når de ser Polaroid-logoen er disse øyeblikkelige bildene. Hvordan fungerer så det med de nye digitale fotoapparatene? Polaroid har løst denne utfordringen med å utstyret kameraet med en liten skriver. En integrert skriver med ZiNK-teknologi skal sørge for at man enkelt og greit får bildene man akkurat har tatt så de kan fysisk deles med andre.

ZiNK står for Zero Ink og er en måte å skrive ut på uten å bruke blekk. Papiret er et spesiallaget komposittmateriale. Små fargekrystaller er allerede integrert i papiret og Z3200 bruker varme for å frigjøre de forskjellige fargene. Ifølge Polaroid skal denne teknologien gi fine farger, og ikke minst, det skal forhindre at man smører fargene utover når man får det bildet mellom hendene.

Kameraet skal være tilgjengelig for forhåndsbestilling fra Polaroid.com fra 2. juli og det har fått en veiledende utsalgspris på $159.99. Man må kjøpe papir i tillegg og for en pakke med 50 ark må man ut med $24.99 eller kjøpe en pakke med 30 ark for $14.99. Det er ikke kjent om kamaeraet vil komme i norske butikker.

Les også: Polaroidkameraet er tilbake.

Kilde: Polaroid

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen