Øyeåpner for latsabber

Skrittellere blir tidvis hypet opp som et nyttig hjelpemiddel for de som ønsker å få et bedre resultat av lett mosjonering, og samtidig holde motivasjonen på topp. Mobilapplikasjonen Nokia Step Counter registrerer hvor mange skritt du går (når applikasjonen er slått på), og beregner hvor mange kalorier du forbrenner når du går, basert på høyde og vekt som du selv plotter inn.
 
Nokia Step Counter fungerer foreløpig kun med N95, N95 8 GB og N82, ifølge nettsidene til Nokia. Vi har prøvd programmet på en første generasjons Nokia N95. Dersom du ikke har en kompatibel Nokia-mobil, men er på jakt etter en skritteller til din mobil, kan du ta en titt på disse applikasjonene.
 
Komme i gang
Først og fremst må du opprette en brukerprofil for Nokia Step Counter. Her plotter du inn alder, kjønn, høyde, vekt, og skrittlengde. Skrittlengden er satt til 75 centimeter, men dette kan endres hvis du mener det er for langt eller for kort. Et innebygd aksellerometer – som det kalles – på Nokia-mobilen analyserer ditt bevegelsesmønster. Alt du trenger å gjøre, er å ha mobilen din med deg når du er ute og går.
 
I tillegg må du sette et daglig mål om å nå et bestemt antall skritt. Dersom du oppnår ditt daglige mål, vises en grønn firkant i ”dagboka” for den aktuelle dagen. En rød firkant vises hvis du ikke går like langt som du har satt deg som mål. Du kan også velge at Nokia Step Counter skal starte og slutte automatisk mellom to tidspunkt.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)
 
Morsomt og motiverende
Etter å ha prøvd Nokia Step Counter i tre uker, er inntrykket mitt at programmet er morsomt å bruke, og at det tidvis kan virke motiverende. Særlig på ukedagene knuste jeg mitt lave mål om å gå 3.000 skritt per dag, ved å bruke føttene i stedet for trikken ved et par anledninger.
 
I rolige helger var resultatet noe ganske annet. På en lørdag som inneholdt tre direktesendte fotballkamper med påfølgende filmkveld, var det nedslående å erkjenne at jeg bare hadde gått tolv skritt og forbrent null kalorier på en hel dag. Spesielt ettersom tomme potetgullposer og Colaflasker lå strødd rundt i stua.
 
Brukbart?
Etter noen dager, dabbet interessen for Nokia Step Counter betraktelig, og det hendte at jeg ikke sjekket resultatene på flere dager. Jeg oppdaget imidlertid at programmet hadde laget statistikk over hvor mye eller lite aktiv jeg hadde vært på de ulike dagene, og viste et sammendrag som inneholdt totalt antall skritt, hvor mange kalorier jeg hadde forbrent, og hvor langt- og lenge jeg hadde gått. Dette viste seg likevel å ikke være så veldig interessant i lengden, muligens på grunn av at jeg ikke er den ivrigste mosjonisten på denne jord.
 
En stor fordel, med tanke på brukervennlighet, er at applikasjonen kan surre og gå på mobilen, uten at du behøver å tenke noe særlig over den. Jeg merket imidlertid at Nokia Step Counter tok opp en god del av batterikapasiteten på mobilen min. Da jeg deaktiverte applikasjonen, varte nemlig batteriet bortimot en dag lenger enn da Nokia Step Counter var aktivert. At programmet var så batterikrevende opplevde jeg som et stort minus.

(Artikkelen fortsettes.)
 
En bra applikasjon, tross alt
Nokia Step Counter er et artig program i en periode, og kan være en brukbar mosjonskompis for noen. Jeg ble likevel ikke mektig imponert, og kommer nok kun til å aktivere applikasjonen på lange fjellturer i påsken(!), da det kan være morsomt å se hvor langt man har gått. Ivrige turgåere vil nok sette langt større pris på denne applikasjonen enn meg, ettersom det tross alt er et godt program.
 
At programmet snylter såpass mye som det gjør på mobilbatteriet, er et stort minus. Likevel er brukervennligheten glimrende, noe som gjør at enhver mobilbruker bør kunne lære seg å bruke applikasjonen relativt kjapt. I tillegg er Nokia Step Counter gratis.
 
Jeg fikk ikke all verdens utbytte av Nokia Step Counter, men det var i det minste en øyeåpner for denne latsabben at det kanskje er på tide å røre litt mer på seg.
 
Programmet kan lastes ned fra Nokia Beta Labs.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen