Test

Oxford Collapse - Bits

Oxford Collapse er et punkrock-band fra New York som nå slipper sitt fjerde sammensurium av ungdommelig high school-rock. I den jungelen av lignende band aktuelle på scenen i dagens musikkverden, må det spesielle kvaliteter til for å trenge gjennom, kvaliteter Oxford Collapse dessverre mangler.

Garasjejam

Av en eller annen grunn har det visst blitt populært å ta den fantastiske musikalske bevegelsen til storheter som Ramones og The Clash og dra den ned i søla. Langt ned. Hadde man fått en tier for hvert uinteressante, meningsløse punkrock-album som slippes på markedet nå for tiden, ville man kunne tatt en dugelig ferie i syden med litt skikkelig musikk på mp3-spilleren. Oxford Collapse leverer i grove trekk amatørmessig garasjejamming uverdig selv den minste oppmerksomhet.

Plata setter avgårde med simpel, rask rock. Uheldigvis den typen skitten rock man har hørt hundrevis av ganger før, og hørt det utrolig mye bedre. Det første man legger merke til er en veldig ujevn vokalist som til tider ikke ser ut til å vite hvor på skalaen han befinner seg. Vi blir servert noe ubehagelige melodilinjer som grenser på atonalitet og en vokal som bare irriterer. Opplevelsen blir ikke mye bedre av spor som Young Love Delivers som høres ut som en mislykket bandøving uten mål og mening.

Trioen fra New York viser gledelig fingeren, i sin egen musikk.
Trioen fra New York viser gledelig fingeren, i sin egen musikk.

Forvirrende

Det som frister med skikkelig god punkrock er musikere som virkelig setter all energien sin inn i låtene, og spiller som om verden gikk under neste dag. Man forventer å finne i hvert fall en brøkdel av denne energien i "Bits" også, men man må lete godt og lenge før man finner den. Brorparten av plata høres klin lik ut, men spor 7, Featherbeds, blir det første innslaget av noe som helst behagelig. Etterfulgt av låta For The Winter Coats, som også fungerer helt greit, begynner man som lytter å fatte litt håp i en håpløs situasjon.

Det varer dog ikke lenge før håpet svinner og man faller offer for platas siste låter, som ikke kan beskrives som noe annet enn veldig dårlig, meningsløs garasjemusikk. Låtene er grumsete og rotete, og man blir frustrert av å ikke få skikkelig tak på musikken. Som lytter gav jeg nesten opp, og den eneste grunnen til at jeg hørte ferdig albumet var slik at jeg kunne advare andre mot å gå i fellen.

Konklusjon

"Bits" inneholder et par lyspunkter men er jevnt over en skremmende dårlig utgivelse. Musikken er simpel og meningsløs, det virker rett og slett som om bandet ikke engang prøvde. Låtene oppleves som forvirrende og til og med ubehagelige å høre på, selv for en som er bevandret i sjangeren. Om det enda skulle være noe uklarhet i denne anmeldelsen: Ikke kjøp denne CD-en.

Oxford Collapse Bits   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen