Skjermdump: DigInfo.TV

Teknofil Overvåker millioner av ansikter i sekundet

Skjermdump: DigInfo.TV

Overvåker millioner av ansikter i sekundet

System kan gjenkjenne deg fra hele Norges befolkning på under ett sekund.

Det japanske firmaet Hitachi Kokusai Electric har utviklet et overvåkningssystem som automatisk oppdager ansikter på stillbilder eller video – og deretter søker etter samme ansikt i innhold fra andre overvåkningskameraer.

At et slikt system kjenner igjen ansikter er ikke noe nytt, men Hitachis kreasjon sammenlikner ansikter med en hastighet på hele 36 millioner ansikter i sekundet. I teorien kan systemet derfor søke gjennom hele verdens befolkning på bare litt over tre minutter.

På løpende bånd

Hitachi-systemet forutsetter at alle ansiktsbildene det oppdager er minst 40 x 40 piksler i størrelse og at ansiktene er vendt tilstrekkelig mot kameraet, både loddrett og vannrett.

Teknologien leverer søkeresultater på løpende bånd og i sanntid, i form av miniatyrbilder. Når du klikker på et av disse bildene, vil du kunne se opptaket og hva denne personen gjorde både før og etter stillbildet i miniatyr.

Stor skala

Det lynraske og omfattende overvåkningssystemet er antakelig i det meste laget for de fleste bedrifter og andre kunder. Hitachi forteller at det hovedsakelig er ment for bruk i stor skala – som på togstasjoner, kjøpesentere eller av myndigheter.

Selskapet planlegger å lansere systemet innen neste regnskapsår. Se en video av teknologien på YouTube:


(Kilde: DigInfo.TV)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen