(Bilde: Avigilon)

Overvåker med EF-fatning

Avigilon overrasker med nye overvåkningskameraer.

Det er ikke ofte vi i Akam omtaler overvåkningskameraer, men Avigilons nye produkt er virkelig noe for seg selv. Produktserien JPEG2000 HD Pro er noe så uventet som en serie med overvåkningskameraer som har EF-fatning. Ja, du leste riktig: EF-fatning. Det betyr at man i fremtiden kan få Avigilon har utstyrt alle kameraene i denne serien med EF-fatning og en 3/4" progressiv CCD-bildebrikke.

Les også: Her er Akams objektivanbefalinger

Avigilons JPEG2000 HD Pro.
Avigilons JPEG2000 HD Pro.Foto: Avigilon

JPEG2000 HD Pro kommer i fire forskjellige versjoner: 8MP, 11MP, 16MP og 29MP. Modellnavnene forteller hvilken oppløsning kameraene har. 8MP har 8 megapiksler og 29MP har da hele 29 megapiksler, noe som må kunne sies å være en kraftig forbedring fra tradisjonelle overvåkningskameraer som fortsatt bruker VGA-oppløsning. På grunn av oppløsningen så mener selskapet at selv den minste modellen kan erstatte 25 tradisjonelle overvåkningskameraer, mens den beste kan erstatte hele 95. Dette mener de er på grunn av oppløsning og bildevinkel.

Kameraets bakside.
Kameraets bakside.Foto: Avigilon

I tillegg til kameraet har Avigilon programvare som passer til kameraet. ACC, Avigilon Control Center, gjør at man kan kontrollere kameraene selv. Man kan velge lukker, blender, hvitbalanse, fokus og mer til. Bildene blir overført via selskapets egen HDSM (High Definition Stream Management)-teknologi, noe som skal ifølge dem selv være markedets kjappeste. Avigilon har gjort tilgjengelig en video på YouTube som viser litt av hvordan systemet fungerer.

Les også: Disse kameraene anbefaler vi for entusiastene.

Vi syns dette virker som et fascinerende produkt. Tenk hvor spennende overvåkningen kan være i fremtiden om man monterer noe annet enn 50 mm-objektiv på dette systemet. Hva med en Canon EF 300 mm f/2.8L IS II USM? Mulighetene er uendelige!

Det er dessverre ikke oppgitt om man kan få kjøpt kameraet til bruk i Norge, ei heller hva prisen er.

Kilde: Aviglion

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen