Overvåker via 3G

For å gjøre det enklere å vokte privathus og forretningsbygg, har Telenor Mobil, Securitas og Detec inngått et samarbeid om mobil overvåkning for vektere.

Samarbeidet innebærer at vektere i Securitas får muligheten til å overvåke hus via 3G. Med hver sin 3G-telefon på innerlomma, skal vekterne få videooverføringer direkte fra overvåkingskameraene.

Med en gang et overvåkningskamera fanger opp for eksempel bevegelser eller etterlatte gjenstander, vil vekterne i nærområdet bli varslet. I stedet for å måtte haste til det aktuelle området, har vekterne mulighet til å følge med direkte via mobiltelefonen. Slik kan de enkelt avgjøre om det er snakk om falsk alarm, eller om det er nødvendig å rykke ut.

Øyvind Halnes, avdelingssjef i Securitas, mener det nye systemet vil bli langt billigere enn dagens metoder.

- Vi har forsøkt å få tilsvarende funksjonalitet med WLAN og PDA-er, men det har vist seg dyrt å få god dekning. 3G er rimeligere, og man har muligheten til å legge inn andre varslingsmetoder, for eksempel SMS, dersom 3G-videoen ikke skulle nå fram.

Det nye systemet skal i følge Digi.no ha sikkerhetsløsninger som hindrer uvedkommende i å fange opp bildene fra kameraene eller overta styringen av kameraene.

(Kilde: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen