Overvåker andre mobiler

Mange av oss liker dårlig tanken på at andre vet hvor vi har vært til en hver tid. Briter som ikke liker å bli overvåket, vil neppe bli gladere av denne nyheten.

En ny tjeneste kalt World Tracker lar nemlig briter overvåke hverandres mobiltelefoner. Via den nye tjenesten er det bare å taste inn nummeret til den mobiltelefonen du vil overvåke, og plutselig får du, via Googles karttjeneste Google Maps, en oversikt over hvor den aktuelle mobiltelefonen har vært for eksempel i går kveld. Resultatene kan du få både på vanlige kart og på satelittbilder, skriver DinSide.no.

I tillegg til detaljerte kart og bilder, kan du få informasjon om når den aktuelle mobiltelefonen sist ble registrert og hvor langt den har vært unna spesifikke adresser. Alle data får World Tracker ved å viderefomidle opplysninger som lagres i basestasjoner verden over.

Foreløpig er det bare abonnenter hos operatørene Vodafone, T-Mobile, O2 og Orange som kan bruke tjenesten. I tillegg opplyser World Tracker på sine nettsider at tjenesten kun skal brukes av bedrifter som vil holde styr på hvor selskapets mobiltelefoner befinner seg.

Veien er ikke lang fra tjenester som World Tracker til debatter om personvern. Det hele er imidlertid ikke fullt så ille som det kan høres ut som. For at noen skal få lov til å overvåke en annen mobiltelefon, må brukeren av den aktuelle telefonen selv gi sitt samtykke. Dette skjer ved at brukeren mottar en tekstmelding den første gangen noen taster inn et mobilnummer hos World Tracker-tjenesten.

Selv om World Tracker foreløpig bare er en britisk tjeneste, har selskapet i følge Dinside.no planer om å etablere seg i Norge, med Telenor og Netcoms kunder som mål.

(Kilde: IT-avisen, Dinside.no, World Tracker)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen