Overvåk servere på farten

Tjenesten heter HipCheck, nå i versjon 1.0.3. Systemadministratorer kan med HipCheck stille inn sanntidsvarsler i systemet som blir overvåket. Når noe skjer som skal utløse et varsel blir en SMS sendt til den mobile enheten. Deretter kan administratoren gjøre de rette grepene gjennom systemkommandoer etter å ha sett på de kritiske parametrene.

Poenget er at administratoren skal stille inn varslene slik at det blir sendt tidlige varsler slik at problemer blir avverget før de har kommet igang.

HipCheck består av tre hovedkomponenter:

  • HipCheck Agent: Dette er et lite program som er installert på hvert system som overvåkes. Den overvåker, i bakgrunnen, statusen på systemets maskinvare og operativsystem og sender statusen til SCO Mobile Server.
  • HipCheck Client: Denne kjører, naturlig nok, på klientsiden - altså på den mobile enheten - og lar autoriserte brukere overvåke og kontrollere systemet gjennom et grafisk brukergrensesnitt.
  • SCO Mobile server: Et webgrensesnitt for oppsett av systemovervåking og fordeling av tilgangsrettigheter til administratorer.

HipCheck skal på klientsiden være tilgjengelig for en rekke Windows Mobile-, Blackberry-, og Treo-enheter, samt Windows desktop PCer. I tillegg finnes det flere måter å benytte seg av HipCheck på. Man kan bruke en abonnementstjeneste som bruker en server plassert i et av SCOs datasentre. Et annet alternativ er et partner-hosted abonnement hvor serveren blir operert av en SCO-partner. Tredje og siste alternativ er å ha serveren plassert i kundens datasenter.

HipCheck er tilgjengelig med en 30-dagers gratis prøveperiode, ved å fylle ut et online skjema man kan finne her.

(Kilde: www.windowsfordevices.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen