Oversetter tale direkte

Telefoner som simultanoversetter fra et språk til et annet har lenge vært en våt drøm for diplomater, næringsledere og folk på ferie. For vel 10 år siden kunne en Netcom-reklame vise et konsept på dette der en liten gutt som hadde gått seg bort ble simultanoversatt med to marrokanske politimenn via mobiltelefonen.

Oversetter direkte

(Foto: Jajah)
(Foto: Jajah)

Nå har IP-telefoniselskapet Jajah sammen med IBM utviklet et program som oversetter direkte fra engelsk til kinesisk mandarin og andre veien mens du snakker. Programmet, som har fått navn Jajah Babel, er gratis å bruke, men krever at du ringer utenlandstakst til et av landene som drifter tjenesten.

Det hele fungerer rimelig enkelt. Man ringer et av sentralnumrene, velger hvilket språk man ønsker oversettelse til, og begynner å snakke. Når du sagt det du skal si, trykker du # og overleverer du telefonen til personen du snakker med og han eller hun vil høre hva du har å si - oversatt.

– Rimelig smertefritt

Ifølge nettstedet Tech Crunch som har prøvd systemet skal det fungere rimelig smertefritt. Det eneste som oppgis er at oversettelser fra mandarin til engelsk må gjøres så tydelig som mulig. Oversettelser andre veien skal være litt klossete, men fullt forståelig.

Foreløpig er det kun kinesisk og engelsk som støttes, men selskapet planlegger å utvide med flere språk etterhvert.

For mer informasjon om tjenesten og nummer du kan ringe kan du sjekke ut nettsiden til Jajah.

(Kilder: Digi, Jajah)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen