Overrasket over lav aldersgrense

Annonsør­innhold
Les hele saken »
I Storbritannia reagerer Angelina Jolie på lav aldersgrense, sjokkerende vold til tross. I USA er det nakenhetens hennes som gir høyere aldersgrense.
I Storbritannia reagerer Angelina Jolie på lav aldersgrense, sjokkerende vold til tross. I USA er det nakenhetens hennes som gir høyere aldersgrense.

Angelina Jolie spiller moren til Grendel i den kommende animasjonsfilmen "Beowulf", basert på det antikke angelsaksiske diktet med samme navn.

Under premieren for filmen i London uttalte skuespillerinne Jolie til BBC at hun var overrasket over at filmen er tillatt for alle over 12 år i Storbritannia.

– Filmen er ekstraordinær, og noe av den sjokkerte meg, sa hun til nyhetskanalen.

Jolie kommer derfor ikke til å la sine egne barn se filmen.

Enda lavere i Norge

Det er kanskje likesågreit at Jolie var på premiere i London. I Norge er aldersgrensen til filmen faktisk enda lavere. Medietilsynet har nemlig gitt filmen, som inneholder alt fra drager til en naken og gullkledd Jolie, 11-årsgrense her til lands.

I kommentaren fra tilsynet blir nettopp regissør Robert Zemeckis` bruk av animasjon trukket frem som forklaring. Medietilsynet skriver:

«Filmen skildrer flere voldsomme slagscener mot demoner og drager. Disse skildringene er tydelig fantasipreget og animerte, noe som bidrar til å dempe voldsinntrykket. »

Og for de som ikke har sett traileren til filmen og faktisk kjenner til originaldiktet; frykt ikke. Grendels mor skal i filmen ikke være en gammel heksekone slik hun er i den lyriske formen. Heller er Jolies karakter gjort om til en sexy demon. Se traileren her.

Ifølge nettavisen.no får filmen 16-årsgrense over dammen, dog ikke på grunn av volden. Der skal barneøyne skånes for Jolies nakenhet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen