Overlevde 140 dager i snø

Av: Anders Bronken, Østlendingen

2. januar i år mistet Dag Undseth Hagen (28) sin Nokia 6303 Classic i Sandeggbakken i Alvdal. 140 dager senere ble den funnet, og nå fungerer den som aldri før.

– Den fungerer bedre enn noensinne. Det er merkelig at det er liv i den overhodet etter nesten et halvt år i snøen, humrer Dag Undseth Hagen fra Elverum.

Han var i Alvdal hos kjæresten i nyttårshelga, og under en akekonkurranse i Sandeggbakken 2. januar ble den borte.

– Etter flere turer med mange fall gikk vi inn i varmebua, og da oppdaget jeg at telefonen var borte. 20–25 personer gikk manngard, og vi hadde lytteposter oppover i unnarennet mens vi ringte etter den. Men borte var den, sier Undseth Hagen.

"Svigerfar" Erling Steigen har imidlertid mast for å dra på leting etter telefonen, og lørdag var han og kona Grete Marie på tur i Sandeggbakken. Etter to minutter kom Grete Marie over telefonen til Undseth Hagen.

– Erling la den i sola til tørk, og så på ei tørkerist over natta. Da var det bare å lade den opp, og så fungerte den som bare det. Det er helt utrolig at den virker. Det var jo 35 minusgrader da jeg mistet den, og fryktelig kaldt lenge. Så nå har jeg to mobiler, sier Dag Undseth Hagen – på telefonen med den overvintrete Nokia-en.

Se oss kjøre over og skyte Nokia 3720 Classic »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen