KONKURRANSE: Overklokkernes mesterskap 2009
Konkurranse

Overklokkernes mesterskap 2009

I august i fjor ble Europas ledende overklokkere samlet i Amsterdam for å kjempe om den gjeve tittelen som Europas beste overklokker. Vinnerne gikk videre til en finale i Taiwan, hvor Indonesia til slutt stakk av med seieren. I forkant av hele mesterskapet ble det avholdt mindre innledende runder rundt om i hele verden, og her i Norge var det Hardware.no som stod for jobben.

MSI gjentar fjorårets suksess, og arrangerer nok en gang verdensmesterskapet i overklokking. Konkurransen går under navnet "Master Overclocking Arena 2009", og de innledende rundene til europamesterskapet vil finne sted i hele Europa i perioden 19. mai til 15. juni. Vinneren fra den innledende runden her i Norge vil bli sendt til europafinalen som finner sted i München, Tyskland, 17-19. juli. De fem beste lagene blir sendt til verdensmesterskapet i Bejing, Kina, en gang i september.

Konkurransen

Hvem som helst kan delta i denne konkurransen, men det kreves at man jobber i lag på to og to. Alle resultater skal postes i forumtråden til denne artikkelen. Som middel for å måle overklokkingsresultatene brukes programmene 3DMark2001 SE og SuperPi 1.5 XS 1M.

For å bedømme hvem som er Norges beste overklokker, regner vi ut prosentvis økning i systemets ytelse. Dette gjør at alle er likestilte med tanke på komponenttilgang. Du vil med andre ord ha like stor sjanse for å delta om du måtte bruke en gammel og rusten Pentium 3 med et grafikkort fra Gefore 4-serien som gutten med trippelt SLI-oppsett. For å regne ut denne prosenten er det derfor viktig at alle kjører testprogrammene før systemet overklokkes, for så poste både disse resultatene og overklokkingsresultatene i nevnte forumtråd.

For at alle resultater skal være gyldige, for både standardoppsettet og det overklokkede oppsettet, må resultatene oppgis slik: Sammen med resultatene må det legges ved en liste over hvilke komponenter som er brukt, samt et bilde av oppsettet. For at resultatene skal være gyldige, må du bruke standardinnstillingene i 3DMark 2001 SE og SuperPI. Resultatene må også lastes opp på HWbot.org og Futuremark ORBs sider.

Resultatbildene du legger inn i forumtråden vise følgende: GPU-Z 0.3.2 eller nyere, CPU-Z 1.50 eller nyere (hvor fanen CPU- og minneinnstillinger vises). Testprogrammet må vises i resultatene, oppløsningen og "game"-resultatene ("detaljer"- fanen). Videre så tillates det med alle former for kjøling, men prosessorer som er såkalte "Engineering Sample" er forbudt.

Kort oppsummer: Overklokkerne jobber i lag på to og to. Resultatene skal måles i programmene 3DMark 2001 SE og SuperPI. Resultatene, med bilder, av både standardsystem og overklokket system må postes i forumtråden til denne artikkelen. Du må også laste opp resultatene dine til HWbot og Futuremark ORB.

Alle resultater må være fullt levert innen 15. juni klokken 23.59

Poenggivning

Vi regner ut hvor mange prosent lagene har økt systemets ytelse med. Poengene fordeles deretter slik for målingene i 3DMark og SuperPI:

  • 1. plass - 100 poeng
  • 2. plass - 90 poeng
  • 3. plass - 75 poeng
  • 4. plass - 55 poeng
  • 5. plass - 25 poeng

De to poengsummene legges deretter sammen.

Premier

  • 1. Plass - Gratis tur til finalen i Tyskland, med fly, hotell, mat og lokal transport betalt av MSI, samt et MSI Eclipse SLI hovedkort og ett MSI N285GTX skjermkort. > Superpipe OC.
  • 2. Plass - MSI Eclipse SLI
  • 3. Plass - MSI N285GTX Superpipe OC
  • Et tilfeldig lag - MSI ATI Radeon 4850-2D512-OC

Komponenter

Det finnes èn ganske stor begrensning til denne konkurransen som MSI har satt: Du har kun lov til å bruke skjermkort fra Nvidia og hovedkort med brikkesett fra Intel. Noen vil nok stille seg ganske kritiske til dette, og det har Hardware.no full forståelse for, men denne begrensningen har sine rasjonelle grunner.

Overklokking er ingen billig sport, det koster mye penger, nisjen er liten og det kreves store resurser fra MSIs side for å holde dette arrangementet. Nvidia og Intel er konkurransens to hovedsponsorer, det skal det ikke legges skjul på. Det arrangeres meget få overklokkingskonkurranser, og enda færre i denne størrelsen. Uten denne begrensningen ville nok ikke konkurransen funnet sted, så vi får bare ta oss til takke med dette.

Lykke til!

I fjor var det Øystein Aspøy og Stian Jarnæs som gikk videre til den europeiske finalen. Hardware.no tok en rask prat med en av fjorårets norgesmestere på telefon:

-Det er veldig kult av MSI arrangerer dette igjen, det trengs litt ekstremsport. MSI har jo på en måte hatt veldig fokus på ting og tang slik som overklokking de siste årene. Jeg håper virkelig det går like bra for de i år som i fjor forteller Øystein Aspøy.

Stian Jarnæs var dessverre ikke tilgjengelig for kommentar før denne artikkelen måtte publiseres, men Øystein legger ikke skjul på at han kanskje vil delta også i år:

-Hehe, ja det hadde jo vært moro det. Vi får se hva jeg får til!

Om det skulle være noe du lurer på om konkurransen, still gjerne spørsmål i forumtråden nedenfor eller ta direkte kontakt med artikkelforfatteren ved å trykke på bylinen øverst i denne artikkelen.

Vi i Hardware.no ønsker alle landets overklokkere lykke til i kampen mot de lave frekvensene!

Les mer om konkurransen og reglene på MSIs hjemmesider.

NB: Datoen og lokasjonen for når finalen i Tyskland skal avholdes har blitt endret etter at denne artikkelen ble publisert! Se andre avsnitt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen