Hellas vant europafinalen i fjor, kanskje det i år blir Norge som stikker av med seieren?
Hellas vant europafinalen i fjor, kanskje det i år blir Norge som stikker av med seieren?

Overklokkernes mester er kåret

I helgen avholdt MSI deres overklokkingsmesterskap i Taiwan. 24 overklokkere fra store deler av verden ble fløyet inn, for å jobbe sammen i tre dager på noen av de råeste komponentene som er å oppdrive. I går ble finalen avholdt, og det var storfavoritten som stakk av med den høyeste plassen på pallen.

Skeiv representering?

Asia var definitivt den verdensdelen som hadde flest representanter, mer enn dobbelt så mange som Europa. Afrika og Australia hadde kun en representant hver, og Amerika hadde faktisk ingen representanter. Hvorfor fordelingen er så ugjevn vet vi ikke, men det skal ikke legges skjul på at MSI hører hjemme i Asia. Et annet poeng er at miljøet for overklokking er betydelig sterkere i øst-Asia.

Vi ønsker derimot ikke å kritisere MSI alt for mye for dette, rett og slett fordi de arrangerer et slikt arrangement. Det er ingen som har samlet en så stor andel av overklokkerne på en så god måte som MSI har gjort, noe Hardware.no med sikkerhet kan bekrefte etter at vi var på plass under hele EM i Amsterdam.

Forhåndsfavoritten vant

I forkant av arrangementets kunne man, via konkurransens hjemmesider, stemme på det laget man hadde troen på. Indonesia fikk hele 295 stemmer, noe som er betydelig mer enn hva de andre lagene fikk. I et intervju til Hardware.no holdt det norske laget en liten finger på det Greske laget. Sistnevnte fikk derimot kun 56 stemmer på verdensbasis.

Til slutt var det favoritten Indonesia som stakk av med seieren, med minimale marginer ovenfor Hellas. Hellas hadde faktisk en høyere poengsum i 3DMark 01, men de måtte se seg slått av Indonesia når det kom til Superpi. Siden det er den totale økningen i prosent som teller, endte Indonesia hakket over de to grekerne.

Land - Superpi - 3DMark 01 - Totalt økning i prosent

  • Indonesia - 7,5 sek - 100334 poeng - 102.89 %
  • Hellas - 7,687 sek - 101711 poeng - 102.155 %
  • Taiwan - 7,781 sek - 101383 poeng - 100.705 %

Den komplette resultatlisten kan du lese her.

Vi gratulerer vinnerne, og ønsker alle overklokkere lykke til videre i kampen mot de lave frekvensene!

Kilde: MSI

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen