Overklokker seg selv

Det nye skjermkortet fra Asus tar i bruk den ikke helt nye grafikkprosessoren Geforce 9600 GT, kortet har som de fleste andre kort med den grafikkprosessoren også 512 MB GDDR3-minne. Men her stopper likhetene.

Super Hybrid Engine kjører en kontinuerlig overvåkning av grafikkprosessorens last og temperatur, samt minnebrikkene og strømstyringskretsene. Denne informasjonen blir deretter brukt for å justere diverse parametere opp eller ned.

Selve kjølerenheten har fått navnet Hybrid Cooler. Den har, som så mange andre løsninger på markedet, både en vifte og varmerør. Likevel ser denne kjøleren vesentlig freskere ut enn det vi er vant til på standardkortene.

Asus har også fått på plass noe de kaller for Itracker. Dette er en programvare som gir brukeren valget mellom fem ulike profiler, der en av dem er en egen brukerdefinert profil.

I 3D-modus økes grafikkprosessorspenningen fra 1,15 Volt og opp til 1,34 Volt mens minnespenningen øker fra 2,0 til 2,1 Volt. Frekvensene på sin side går fra 650 til 800 MHz på kjernen, fra 1625 til 2000 MHz på shaderfrekvensen og fra 900 til 1100 MHz på minnet.

I sparemodus kjøres grafikkprosessoren ned til 0,9 Volt og minnet ned til 1,772 Volt. Samtidig kan viften på kjøleenheten stoppes. Dette skal i følge Asus kunne føre til en reduksjon i effektforbruket på 26 prosent.

Prismessig skal kortet havne på rundt 1400 kroner.

(Kilde: Asus)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen