Over og ut for Yahoo-sjefen
Teknofil

Over og ut for Yahoo-sjefen

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mandag ble det klart at sjef og medgründer av Yahoo, Jerry Yang, takker for seg som administrerende direktør for selskapet så snart en etterfølger er funnet, skriver Ars Technica. Han vil fortsette i selskapet under tittelen ”Chief Yahoo” og styremedlem.

Yang til venstre på bildet, sammen med medgründer David Filo.

Yang tok over som administrerende direktør i juni 2007, og har opplevd sin del av nedturer siden den gang. Aksjekursen har falt fra nesten 34 dollar i oktober i fjor, til dagens kurs på nesten 11 dollar.

Yahoo-sjefen har fått mye kritikk fra selskapets aksjonærer etter han sa nei til Microsofts bud på selskapet på 45 milliarder dollar. Deretter forsøkte Yang seg på en reklameavtale med Google, men den ble stoppet av det amerikanske rettsvesenet.

Også en avtale med News Corp. om et samarbeid med Myspace, og et forsøk på en fusjon med AOL falt i fisk, og aksjekursen har siden falt.

Yahoo har den mest besøkte siden på Internett og har eierskap i mange andre interessante prosjekter, men har foreløpig ikke klart å konvertere disse til penger. Det blir jobben til neste sjef for selskapet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen