Over og ut for Windows 98

Alternativ tekst mangler

I dag, tirsdag, er den siste dagen med kundestøtte fra Microsoft for Windows 98, 98 SE og ME. Fra og med i morgen gir ikke Microsoft lenger support på disse produktene, og det vil heller ikke slippes noen sikkerhetsoppdateringer for produktene.

Det er fortsatt mange som bruker Windows 98. Ifølge analyseselskapet IDC er antall Windows 98-brukere på verdensbasis rundt 70 millioner.

Planen var av stoppe kundestøtten for Windows 98 i 2003, men denne perioden ble utvidet etter protester fra kunder. Microsoft oppfordrer nå brukere av Windows 98, 98 SE og ME til å oppgradere til Windows XP, men dette vil gjerne innebære at bedrifter og hjemmebrukere må kjøpe ny PC, pluss at det innebærer nye rutiner.

Også kundestøtten for Windows XP SP1 går mot slutten - tirsdag 10. oktober er det slutt. Windows XP SP1 ble sluppet i september 2002, mens XP SP2 ble sluppet i august 2004.

Les mer om saken på Microsofts nettside. På support.microsoft.com/lifecycle finner du informasjon om Microsofts retningslinjer for kundestøtte.

(Kilder: Computerworld, TechWeb, Internetnews, BBC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen