Over og ut for Garmin Asus

Garmins samarbeid med elektronikkprodusenten Asus har lenge hatt problemer med å få innpass i markedet. I september annonserte GPS-produsenten at de ville bruke de neste par kvartalene på å bestemme seg for om de ville videreføre satsingen.

Kun en måneds tid senere har Asus nå annonsert at de avslutter samarbeidet med Garmin. Vi er likevel usikre på om samarbeidet mellom de to aktørene nå er helt avsluttet.

Da ryktene om bruddet gikk runden på teknonettstedene før helgen ble det nemlig også rapportert at Garmins navigasjonsprogramvare muligens ville bli værende på Asus' egenproduserte mobiltelefoner.

De to første Garmin Asus-telefonene, G60 og M20, ble annonsert i februar i fjor. Den ene basert på Windows Mobile, mens den andre i utgangspunktet skulle hatt en egenutviklet Linux-plattform. Den egne Linux-varianten ble kastet og telefonene har siden kommet med Windows Mobile og Android.

Ved starten av samarbeidet var planen at det minst skulle vare i to år, og nå ser det altså ut til at produsentene går hver til sitt.

Da vi var på den store mobilmessen Mobile World Congress i februar fikk vi tatt en titt på de to nyeste modellene fra Garmin Asus. Sniktitt med video finner du i denne artikkelen.

(Kilde: reuters.com, mobilemag.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen