Over 100.000 mobilfrelste

Over 100.000 mobilfrelste

Det er solgt nærmere 450.000 3G-mobiler i Norge per i dag, men antallet 3G-kunder er godt under 300.000, det skrev InnsideTelecom i går. Dermed er forskjellen stor mellom antall telefoner og kunder.

Forklaringen ligger trolig i at mer enn 100.000 nordmenn har byttet 3G-mobil minst en gang siden Telenor åpnet 3G-nettet for snart to år siden.

- Det er ganske mange som har byttet 3G-mobil både én og to og kanskje tre ganger siden nettet ble åpnet, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Mobil.

Vil ha siste nytt

Produktsjef Jørn Jamissen i Kjedehuset sier seg enig.

– Vi har en del kunder som bare skal ha det aller siste. Det er vanskelig å anslå hvor mange de er, men jeg vil tippe de utgjør mellom 2 og 4 prosent av våre kunder, sier Jamissen.

Norge har i dag flere mobilabonnementer enn innbyggere (4,6 millioner), men selv om mobilpenetrasjonen er over 100 prosent er antallet brukere klart mindre enn innbyggertallet. Barn under skolealder og de virkelig eldre har sjelden mobiltelefon.

Om man går ut fra at antallet mobilbrukere er rundt 4 millioner her i landet, vil Jamissens anslag (2 til 4 prosent) gi mellom 80 000 og 160 000 mobilbrukere med så rask utbyttingsfrekvens at bytter mobil mer enn en gang årlig.

Stadige forbedringer
Bjørn Amundsen påpeker at den første 3G-mobilen Telenor lanserte var Nokias 6630, som ingen ble noe forelsket i, for å si det mildt.

– 6630 hadde bare én kameralinse og kunne derfor ikke benyttes til videotelefoni. Den var ganske begrenset på andre måter også, så jeg forstår godt at folk byttet den ut så snart de fikk muligheten, sier Amundsen.

Siden førjulsukene for snart to år siden er antallet 3G-mobiler på det norske markedet økt enormt. De har ikke bare 3G for raskere mobil dataoverføring, men også en rekke andre funksjoner og utstyr.

Minst 30 modeller

Siden 3G-nettet åpnet har Mobilen.no testet det meste som finnes av 3G-mobiler på det norske markedet.

Bare i løpet av året har vi testet minst 20 3G-mobiler, og det kommer stadig nye, mer avanserte modeller på markedet.

Også interessen for 3G-telefoner har økt det siste året, men kundene spør ikke etter 3G-telefoner men mobiler som leverer tjenester som mobil-TV og videosamtale.

- Dessuten vil de spesielt mobilinteresserte gjerne ha avanserte digitalkamera og muligheter for å laste ned og lagre musikk på mobilen. Derfor regner vi knapt 3G som en egen kategori mobiler lenger, sier produktsjef Jamissen i Kjedehuset.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen