Over og ut for XBMC, inn med Kodi i stedet
(Bilde: Kodi)

Over og ut for XBMC, inn med Kodi i stedet

XBMC fungerer nemlig ikke på plattformen som navnet spiller på.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

XBMC har vært en kjent og kjær multimedialøsning i mange år, men nå blir det slutt, og det vil ikke komme flere versjoner av XBMC. Likevel er det ingen grunn til å fortvile, det er ingen dramatikk som ligger bak, for programvaren vil forsette videre under et annet navn; Kodi.

For å understreke likheten vil Kodi fortsette rekken av versjonsnummer der XBMC slapp. XBMC 13 blir med andre ord avløst av Kodi 14.

Programpakken var opprinnelig for Xbox, og forkortelsen står faktisk for Xbox Media Center. Med tiden ble det utviklet XBMC også for andre plattformer, og det er også litt av problemet.

Støtter ikke Xbox

Situasjonen er nemlig den at at de nåværende versjonene av programvaren såvidt fungerer på den opprinnelige Xbox-enheten, og hverken Xbox One eller Xbox 360 har noensinne støttet en versjon av XBMC.

I tillegg til referansen til Xbox, som programvaren ikke støtter lengre, legger utviklerne også til at det heller ikke er snakk om en ren mediasenter-programvare lengre. Det har kommet mange tillegg, som blant annet spill og ulike andre utvidelser som gjør at de føler det mer naturlig å snakke om et underholdningssenter.

Kort og godt føler utviklerne at navnet XBMC passer enda dårligere nå enn det gjorde da det ble lansert i sin tid.

Juridiske utfordringer

I tillegg peker utviklerne på en par juridiske utfordringer. De har aldri hatt noen spesielle rettigheter til Xbox-navnet, og dermed har enkelte tredjeparter kunnet utnytte navnet.

Rent bortsett fra navnebyttet skal ikke brukerne merke noe spesielt. Programvaren vil fremdeles lisensieres under GPL 2.0, og selve programvaren vil være den samme ellers.

Er du ute etter en spesiell datamaskin til å kjøre XBMC eller Kodi?
Sjekk ut trillrunde Zotac Sphere »

(Kilde: XBMC)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen