Nå bruker nesten 90 prosent en nyere versjon av iOS – i Android-leiren er tallene omvendt
(Foto: Niklas Plikk, Tek.no)

Nå bruker nesten 90 prosent en nyere versjon av iOS – i Android-leiren er tallene omvendt

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For tre uker siden slapp Apple årets store iOS-oppdatering i form av iOS 12. Nå viser tall fra Apples App Store at over halvparten av alle iOS-enheter er oppdatert og  bruker den nyeste versjonen. 

Hvis man tar utgangspunkt i iOS-enheter fra de siste fire årene er 53 prosent av dem oppdatert til iOS 12. Inkluderer man enheter solgt før 2014 synker tallet til 50 prosent.

Knuser Android

Hvis man velger å inkludere fjorårets iOS 11 i tallene ser man at 89 prosent av iOS-enheter bruker versjon av iOS som på det meste er omtrent ett år gammelt. 

Apple ligger langt foran tallene vi ser i Android-leiren, hvor tallene er omtrent snudd på hodet. 

I juli skrev vi at 10 prosent av Android-brukere endelig brukte den ett år gamle versjonen Android 8. De samme tallene viste at 75 prosent av Android-brukere hadde et to år gammelt, eller eldre, operativsystem installert. 

Dette har alltid vært et problem for Android. På grunn av måten Android blir brukt som en grunnfjell andre produsenter kan bygge videre på, tar det mye lengre tid før mobiler blir oppdatert, med mindre de kun benytter seg av Googles «rene» Android-installasjon.  

Fungerer på flere modeller enn før

I motsetning til tidligere oppgraderinger av iOS kan iOS 12 installeres på alle enheter som kunne bruke iOS 11. Vanligvis vil den eldste modellen på listen ikke lenger være støttet, ettersom maskinvaren ikke lenger klarer å henge med på de nye programvareoppdateringene.

Med iOS 12 ville imidlertid Apple fokusere på ytelseforbedringer, spesielt på eldre modeller, og inkluderte dermed mobiler helt tilbake til iPhone 5s. 

All honør til Apple for det, men det gjør samtidig at tallene er vanskelige å sammenligne direkte med tidligere år. 

Vi har testet begge de to nye iPhone Xs-modellene: 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen