(Bilde: Mars One)

Over 100 000 jordboere vil flytte til Mars

Søknadsfristen går snart ut, og responsen har vært enorm.

Over 100 000 mennesker har meldt seg opp til Mars One-prosjektet, som fra og med april i år har søkt om frivillige til å reise på en énveistur til Mars.

Søknadsfristen vil gå ut i slutten av august, men i løpet av de siste månedene har responsen vært enorm. 

Koster å søke

Ifølge Mars One-sjefen Bas Lansdorp er det foreløpig 100 000 som har fullført søknadsprosessen, men mange tusen som fortsatt jobber med å ferdigstille søknaden eller ikke har betalt søknadsavgiften ennå. Foreløpig har bare tre nordmenn søkt.

Prisen varierer basert på hvilket land du kommer fra, slik at søkere fra rike land må betale mer enn de fra fattige. På denne måten håper Mars One å få inn søknader fra så mange land som mulig, og plukke ut en multinasjonal gruppe på 40 mennesker i år.

Plukker ut fire

Blant de 40 utvalgte personene vil fire av dem, to menn og to kvinner, ble valgt ut til å reise til mars i september 2022, og lande april 2023. 

De vil ha ansvar for å bygge opp den første bosettingen på Mars, og etter to år vil ytterligere fire personer lande og hjelpe dem med arbeidet. Slik vil det fortsette, og de vil stadig fylle på med "nyttig materiale", og etterhvert bygge et selvdrevet samfunn. 

Du kan lese om hele prosjektet på Mars Ones nettsider, hvor de går igjennom alt fra finansiering til langsiktige planer for prosjektet. 

Det er fortsatt ikke for sent til å melde seg opp: 
Stilling ledig: Marsboer - søknadsfrist 31. august »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen