Outsourcing ikke alltid like lønnsomt

  • Endret
Stadig flere selskaper overlater IT driften av selskapet til andre selskaper der målsetningen er å spare penger. En undersøkelse nylig gjennomført av People3, Gartner viser at det er få selskaper som oppnår de besparelsene som var forventet før outsorcingen.

Konklusjonen fra undersøkelsen viser at:

  • 9,2 prosent av selskapene fikk høyere IT kostnader etter outsorcingen.
  • 18,4 prosent av selskapene opplevde ingen endringer i kostnadsnivået
  • 21,1 prosent klarte å oppnå en kostnadsbesparelse på over 20 prosent som ventet
people3 peker på en rekke grunner til at selskaper ikke oppnår den forventede kostnadsbesparelsen. Der det vanligste er knyttet til for dårlig kostnadsberegning eller planlegging. Ofte overses skjulte kostnader forbundet med selve outsorcingen, som normalt sett ligger på mellom 4,5 og 15 prosent av kontraktens verdi.

Tapt av kritisk IT kompetanse, lavere produktivitet, og lavere arbeidsmoral er også å finne blant de skjulte kostnadene ved outsorcing. Så mange som 39,5 prosent av selskapene i undersøkelsen hadde oversett disse faktorene.

People3 råder selskaper til å sette seg realistiske mål og forventninger som er mulig å oppnå via outsorcing av IT tjenestene.

Pressemeldingen finner du her.

Hele undersøkelsen (Embarking on a Successful IT Outsourcing Journey: Refocusing Your Human Capital Management Strategy) er mulig å kjøpe her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen