Test

Outbreak

Når undertegnede fikk revet opp konvolutten og fikk sett coveret på denne DVD-en regnet han med at man skulle få servert meningsløs vold i form av en mammut fra fortiden som hadde gått amok. Vold, blod og en latterlig dårlig historie var det man forventet. Etter nøyere studier av coveret gikk det opp for vedkommende at den også hadde en maks aldersgrense på bare elleve år. Skal ærlig innrømme at forventingen ikke akkurat var spesielt høy, før man i det hele tatt hadde fått fjernet plasten fra boksen.

Elendig historie

Den meste kjente av skuespillerne du får møte her må være Tom Skerrit, som blant annet spilte i "Top Gun" en god del år tilbake. Resten av hovedrolleinnhaverne spiller stort sett i tv-serier, hvor faktisk fire av dem har vært deltagende i flere CSI-episoder. Du har den søte Summer Glau, kjent fra blant annet sci-fi-serien "Firefly" og filmen som baserte seg på den serien, "Serenity". Videre har du Vincent Vetresca, Cole Williams, Charles Carroll og Leila Arcieri som bekler ulike roller. At stort sett alle kun har spilt i ulike tv-serier er kanskje ikke så rart, denne filmen ble nemlig lagd for å bli vist på tv – den ble vist på SciFi – og har ikke blitt vist i en kinosal. Nå kommer den altså på DVD-formatet.

Her har du gjengen som skal redde verden.
Her har du gjengen som skal redde verden.

Jeg kan begynne med å si at historien er elendig, rett og slett helt latterlig. Man blir i løpet av introen fortalt at mens mammutene levde ble jorda besøkt av flyvende tallerkener, og at mens de redder en mammut ble de nesten ”skutt” ned av våres forfedre ved hjelp av spyd! De legger igjen en form for sender med mammuten før den fryses ned på grunn av istiden. Denne senderen finner selvfølgelig Dr. Frank Abernathy (Ventresca) sammen med den nedfryste mammuten, senderen blir aktivert og romvesenene får endelig kontakt og sender en rund dings mot jorda. Den finner veien til museet og tar over mammutens kropp og kaoset er igang. Ikke bare spidder og tramper den ihjel folk som kommer i dens vei, den suger også ut sjelen (eller noe annet, akkurat det er litt uklart) ved hjelp av snabelen. Regjeringen har selvfølgelig fått med seg dette og sender hele TO X-files-lignede superagenter for å løse dette problemet før det blir kjent for alle andre. De har sytten timer på seg på å bli kvitt mammuten, hvis ikke blir hele byen fjernet for å dekke over det hele. Det vil selvfølgelig ikke Dr. Abernathy ha noe av, og ved hjelp av sin far Simon (Skerrit), sin datter Jack (Glau), hennes kjæreste Squirrelly (Williams) og tre utrolig patetiske politifolk utgjør de jordas eneste forsvar mot trusselen fra verdensrommet.

Elendige spesialeffekter og skuespillere

Når det kommer til mammuten ser den ikke farlig ut i det hele tatt. Mye av skylden for det er at den rett og slett er elendig laget. Når den kommer hører man i tillegg store dunk, men verken bakken eller gjenstander som befinner seg på den rister. Ved ett tilfelle gjenskapes en scene fra Jurassic Park hvor man kan se vannet i en kopp vibrere når T-Rexen nærmer seg. I dette tilfellet er det da mammuten, men her hopper plastglasset ekstremt, men verken trærne eller bilen rører seg nevneverdig. Ved ett annet tilfelle klarer mammuten mirakuløst å snike seg bak heltene våre ved en bensinstasjon hvor det er helt åpent rundt dem. Det er rimelig merkelig med tanke på alle de andre gangene man har hørt den lenge før den kom.

Selvfølgelig har de klart å dytt inn litt kjærlighet i dette sølet.
Selvfølgelig har de klart å dytt inn litt kjærlighet i dette sølet.

Skuespillerprestasjonene befinner seg også på ett lavt nivå, man ler ved flere anledninger av deres dårlige forsøk av å bli skremt. Squirrelly sto og pekte og måpte flere minutter etter at ”kometen” hadde passert dem, det er vanskelig å forklare hvorfor det så helt latterlig ut, det må bare oppleves selv. Mange av scenen og dialogene er bare kjedelige og klarer ikke å fange seeren i det hele tatt, undertegnede tok seg selv i å lese i det som lå han nærmest ved flere anledninger. At man heller velger å titte i en Hennes & Mauritz-katalog enn å se film er ikke akkurat ett bevis på kvalitet.

Dette er en monsterfilm, eller...

Ifølge baksiden på coveret skulle dette være en actionfilm, men det tar ikke lang tid før man forstår at filmskaperne også prøver å være morsomme gjennom hele filmen. De klarer dessverre ikke det i det hele tatt, og klarer de å lure frem latteren er det stort sett ikke meningen. En av de morsomste scenen i filmen – om det var meningen er uvisst – er når to gutter skal sjekke opp Jack. De har tydeligvis sett litt for mye på Will Ferrell og Chris Kattan når det gjelder hvordan man skal danse for å sjekke opp damer. Hvis du ikke forstår hva som menes med det bør du se A Night At Roxbury, for DET er en morsom film. Det kommer også utallige referanser til andre sci-fi-filmer gjennom hele filmen, og det gir verken mening eller er morsomt med mindre du har sett de filmene.

Filmen klarer ikke å bestemme seg om den skal være en monsterfilm, komedie eller om den skal være en parodi av tidligere filmer. Det hele resulterer i at filmen blir et eneste stort rot. Jada, dette er en B-film hvor penger er en mangelvare, men det har da blitt laget flere GODE filmer med lite økonomisk støtte. Det er godt mulig at skaperne er fornøyd med sluttproduktet og filmen ble som de ville, men filmen hadde isåfall gjort seg best i deres personlige filmbibliotek og ikke blitt sett av andre. Det er ihvertfall uforståelig at noen vil bruke penger på denne filmen. At den bygger opp til oppfølger gjør det hele bare mer latterlig.

Jaggu er det ikke ekstramateriale også

Ekstramateriale er kanskje bedre enn selve filmen, ikke at det sier stort. For egentlig er det også elendig, men bare ikke like elendig. Her får du 20 minutter med film hvor de viser litt om animasjonene i filmen og hvor de intervjuer de ulike skuespillerne. Og der har du grunnen til at ekstramaterialet er bedre enn selve filmen. Når skuespillerne forklarer hvorfor de tok rollen, lovpriser manuskriptet og så videre klarer du ikke annet enn å le av forbauselse. Det som derimot er litt dårlig gjort er at det er lagt dårlig bakgrunnsmusikk på sekvenensene, noe som gjør at det til tider er umulig å høre hva intervjuobjektene sier.

Konklusjon

Jeg kunne ha skrevet side opp og side ned om hvor dårlig denne filmen er, trukket frem flere logiske brister, latterlig skuespill og meget dårlige dialoger, men føler ikke at det er verdt å si mer. Er du usikker så får du se filmen selv, men denne er virkelig ikke verdt å bruke penger på, og hadde man svitsja innom denne på TV-en kan det garanteres at det hadde blitt svitsja videre. Den beste måten å få sett denne filmen på er å lure en venn til å leie den og bli med å se den. Men det anbefales å ikke se den i det hele tatt.

Outbreak   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen