I Oslo gjelder det å besøke toalettet før du kjører hjem fra jobb.

Oslo - byen i Norden med tregest trafikk

Trafikken går sakte på langt flere veistrekninger i Oslo enn i Stockholm. (Illustrasjon: Finn Jarle Kvalheim)
Trafikken går sakte på langt flere veistrekninger i Oslo enn i Stockholm. (Illustrasjon: Finn Jarle Kvalheim)
Klikk for full størrelse.
Klikk for full størrelse.

Synes du at det er mye kø i Oslo? Nye GPS-målinger Amobil har fått tilgang til viser at Norges hovedstad har den mest saktegående trafikken i hele Norden i forhold til fartsgrensene.

Det er GPS-produsenten Tomtom som har gjort målingene ved hjelp av tjenesten IQ Routes. Disse har pågått siden tjenesten ble lansert for 2,5 år siden.

Undersøkelsen viser at vi kjører saktere enn 70 prosent av høyest tillatt hastighet på hele 26,42 prosent av veistrekningene på ett eller annet tidspunkt på dagen.

Forenklet betyr det at du kjører betydelig saktere på litt over en fjerdedel av veiene i Oslo på de mest trafikkerte tidspunktene.

Til sammenligning er det bare 6,44 prosent av veistrekningene i Stockholm som går så sakte i forhold til høyeste tillatt hastighet, mens i København er tallet 13,86 prosent.

Det er altså tydelig at vi gjør ett eller annet galt i forhold til våre naboer i sør og øst.

Forbedringer skjer

- Vi forbedrer stadig veinettet for å få unna trafikk, og har blant annet et prosjekt pågående i Bjørvika i Oslo, sier Kjell Bjørn Vinje, talsmann i Vegdirektoratet.

Verst i Brüssel

Det er i Brüssel i Belgia bilistene bruker de lave girene mest. I ikke mindre enn 37,7 prosent av veistrekningene triller kjøretøyene betydelig lavere enn farsgrensen når trafikken er som verst.

Saktere enn i Oslo går det også i for eksempel London, Dublin, Paris, Milano, Roma og Amsterdam.

I Norge er Oslo verst på trafikk, og kommer som det åttende landet i listen over saktegående trafikk i Europa. Totalt i oversikten over Europeiske byer er Oslo nummer 16 på listen.

Trafikken går raskere i forhold til farsgrensene i en rekke andre europeiske storbyer som Barcelona, Budapest, München, Hamburg, Berlin og Madrid.

(Kilde: Tomtom)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen