(Bilde: Microsoft/lebenjamin.no/montasje)

Oslo-restaurant gir deg menyen på nettbrett

Den franske restauranten le Benjamin lar gjestene låne nettbrett fra Microsoft under middagen.

Microsoft har inngått et samarbeid med den lille, franske restauranten le Benjamin på Grünerløkka i Oslo. I et prøveprosjekt som varer i tre uker vil restaurantens gjester få utlevert et Microsoft-nettbrett med Windows 8, der de får lese menyen og prøve ulike apper.

– I forbindelse med lanseringen av Windows 8 benyttet vi anledningen til å inngå et samarbeid med Microsoft, som er det første av sitt slag i verden. I første omgang skal vi bruke nettbrett i restauranten til og med 21. desember, sier restaurantsjef Magdalena Rosenblad på le Benjamin i en pressemelding.

Les også: Microsoft Surface selger dårligere enn ventet

Franske vindistrikter

Hvis du besøker denne restauranten de neste ukene vil du altså se meny og vinkart på et nettbrett i stedet for papir. Nettbrettene er også forhåndslastet med apper som le Benjamins restaurantsjef tror vil falle i smak blant gjestene.

– Med nettbrettene kan du for eksempel lære litt om franske vindistrikter, lese en avis eller lære deg noen franske gloser mens du venter på maten. Teknologien er uten tvil til nytte og glede for gjestene våre. Det viktigste for oss er allikevel samspillet mellom teknologi og mennesker. Vi er like opptatt av å gi gjestene god personlig service som før, og mener at teknologien gir gjestene våre en ekstra opplevelse, i tillegg til den gode maten, sier Rosenblad.

– Vi bruker vanligvis mye papir på oppdatering av menyer og vinlister. Spesielt vinlisten byttes ofte, med årgangsendringer og begrenset tilgjengelighet. Med de nye nettbrettene oppdaterere vi menyene enkelt med noen tastetrykk, og sparer definitivt mye papir og tid på det, legger hun til.

– Uvanlig

Silje Thoresen, Consumer Marketing Lead i Microsoft Norge, sier hun er spent på om dette vil bli "en smakebit" på fremtidens restaurantopplevelse.

– I dag er teknologi så hverdagslig at vi ikke reflekterer stort over hvordan og når vi bruker den. Vi er vant til å bruke teknologi som et hjelpemiddel i de fleste sammenhenger, men som en del av en restaurantopplevelse er det enn så lenge uvanlig å møte på nettbrett eller annen teknologi som kommunikasjonsflate til gjestene, sier Thoresen.

Les også: – Windows-nettbrett mest interessant for bedriftene

(Kilder: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen