Oscar '07: Beste regi

Beste regi går i år til Martin Scorsese. Vi tror dette skal bli hans år, både på tross av og fordi han har blitt forbigått mange ganger. Dette er hans sjette oscar-nominasjon for beste regi, men han har aldri fått noen. Sist han var nominert var i 2004 for ”The Aviator”, men da stakk Clint Eastwood av med prisen. Eastwood er også i år nominert, og mange i redaksjonen mente han ville vinne, men Scorsese fikk til slutt flest stemmer.

Scorsese instruerer DiCaprio under inspillingen av
Scorsese instruerer DiCaprio under inspillingen av "The Aviator"

The Departed

Hans film i år er ”The Departed”, der han igjen har fått med seg Leonardo DiCaprio i en av hovedrollene. Dette er nok en gangster-film i rekken av klassikere som ”Mean Street”, ”Casino” og ”Mafiabrødre”. Sistnevnte fikk han også en regi-nominasjon for i 1990, men også den gangen gikk han tomhendt hjem fra utdelingen.

”The Departed” er hans mest kommersielle film så langt, og tjente inn hele 129 millioner dollars i USA. Scorsese har i mange år blitt oversett av Oscar-akademiet, men i år blir det hans år. Filmen er virkelig god, og Scorsese har fått Golden Globe for beste regissør, og også sin første pris fra The Directors Guild. Så denne gangen bør mannen som har gitt oss storfilmer som ”Taxi Driver” og ”Raging Bull” endelig få den Oscaren som han har ventet på så lenge.

At han vinner ser ikke vi på som en selvfølge, for det er mange gode regissører blant de andre nominerte;

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen