Oscar '07: Beste mannlige hovedrolle

Prisen for beste mannlige skuespiller går til Forest Whitaker. Skuespilleren vinner i år for sin rolle som Idi Amin, diktator i Uganda, i filmen "The Last King of Scotland". Dette er hans klart beste skuespillerprestasjon noensinne. Amin var en beryktet diktator i sin regjeringstid på 70-tallet. Hans skrekkregime massakrerte 300 000 av sine landsmenn, manipulerte media og skapte myter om Amins person.

Will Smith (t.v.) og Whitaker på kunngjøringen av de nominerte til prisen.
Will Smith (t.v.) og Whitaker på kunngjøringen av de nominerte til prisen.

Første nominasjon

Forest Whitaker har tidligere spilt i kritikerroste filmer som ”Ghost Dog” og ”Platoon”. Dette er hans første Oscar-nominasjon, men han har tidligere vunnet flere priser for rollen i "The Last King of Scotland", blant dem Golden Globe for beste skuepiller i en dramafilm.

Før denne rollen gjorde skuespilleren mye forarbeid, han la på seg 25 kilo, lærte seg å spille orgel og lærte seg swahili og en øst-afrikansk aksent. Han spiller veldig godt, og trollbandt også vår anmelder som er enige med de som mener Whitaker fortjener en Oscar for rollen. Hun skriver i anmeldelsen at Whitaker tolker rollen med stor dybde, og at han kan veksle mellom varme og sjarmerende Amin til den skremmende og voldsomme Idi, for så igjen bli den karismatiske Amin igjen på noen minutter.

Førstkommende søndag

Oscar-utdelingen finner sted i Los Angeles, søndag 25. februar.

De andre nominerte i denne kategorien er:

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen