Oscar '07: Beste film

The Departed er filmen vi tror vil vinne prisen for beste film ved årets Oscar-utdeling 25. februar.

Filmen er regissert av Martin Scorsese og har en rolleliste med mange store navn som Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen og Alec Baldwin.

Jack Nicholson og Matt Damon i
Jack Nicholson og Matt Damon i "The Departed".

Gangsterfilm

Filmen går inn i rekkene av Scorseses gangsterfilmer sammen med ”Mean Streets”, ”Mafiabrødre” og ”Casino”. Når det kommer en gangsterfilm fra Scorsese, vet man at det bare må bli bra.

The Departed handler om Colin Sullivan (Damon) som ti-åring blir tatt under vingene til Frank Castello (Nicholson), som er mafiaboss i Boston. 20 år senere blir Sullivan med i statspolitiet, og jobber som muldvarp for Castello. Han går på politiskolen sammen med Billy Costigan (DiCaprio). På grunn av Costigans familie blir han satt på hemmelig oppdrag for dem, og ved å begå overfall og ende i fengsel skaper han seg en identitet som skal infiltrere Castello-familien.

Mens Costigan er i fengsel blir Sullivan forfremmet, men aner ikke noe om Costigans og etatens planer. Snart jobber de på hver sin side, Costigan i Castellos gjeng for politiet, og Sullivan for politiet, men også for Castello.

Scorseses år

Filmen har vunnet både Golden Globe, Directors Guild Award og mange andre priser. Scorsese har rett og slett fått alle de elementene som utgjør en god film til å falle på plass, og filmen fikk 9 av 10 poeng av vår anmelder.

I år føler vi det må bli Scorseses år. Dette er hans sjette film som blir nominert til Oscar for beste film, men Scorsese har hver gang blitt forbigått.

De andre nominerte i denne kategorien er:

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen